2024-01-16 08:17:32
Φωτογραφία για Focus Bari: 1 στους τέσσερις Έλληνες κάνει ήδη χρήση του ChatGPT

 



Ένας στους τέσσερις Έλληνες κάνει ήδη χρήση του ChatGPT, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ως φαίνεται, η χρήση internet έχει φτάσει στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού στο 96%, καθώς εντάσσεται στους χρήστες και η μεγάλη πλειοψηφία των πιο ώριμων ηλικιών.



Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα, εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, ενώ η ενεργοποίηση στα social από σχεδόν ίδια αναλογία προφανώς «πυροδοτεί» αυτή την εξέλιξη, αν και παράλληλα.

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Ακόμη, η έρευνα δείχνει ότι ανεβαίνει συνεχώς -τώρα στο 69%- η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σχεδόν 7 στους 10 [69%] έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο Οι 25-34 ετών είναι οι fan του ηλεκτρονικού εμπορίου αφού το 87% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του 6μήνου, σε αντίθεση με τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+ οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι καθώς μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου», ενώ

το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες!

Και βέβαια, το μέλλον έρχεται από τα παιδιά, καθώς σχεδόν όλα τα παιδιά 5-12 χρόνων χρησιμοποιούν συστηματικά και με άνεση το internet.

Ειδικότερα, 9 στα 10 παιδιά (90%) ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου, ενώ στα παιδιά 10+είναι καθολική η χρήση (97%).

Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά/ημέρα  και το smartphone έχει την πρωτιά της επιλογής συσκευής σύνδεσης στο internet από όλες τις ηλικίες του παιδικού κοινού, ενώ η αναζήτηση ψυχαγωγικού περιεχόμενου (π.χ. video, μουσική) αποτελεί τον κυριότερο λόγο χρήσης για τους μικρούς μας φίλους.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ