2024-01-17 18:48:25
Φωτογραφία για Προσοχή σε Ιταλική σοκολάτα. Εισάγεται στην Ελλάδα
H Γαλλία, μετά από καταγγελία καταναλωτών, ενημέρωσε το ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF) για πιθανό κίνδυνο από σοκολάτα που παράγεται στην Ιταλία και εξάγεται σε 5 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Πρόκειται για μαύρες και άσπρες σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού. Το προϊόν διανεμήθηκε στη Γαλλία από σουπερμάρκετ ζαχαροπλαστεία και πολυκαταστήματα. Ο λόγος της ανάκλησης είναι η πιθανή παρουσία εντόμων (προνύμφες εντόμων κ.λπ.).

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας Rapell conso της Γαλλίας, αναφέρει ότι η ανάκληση αφορά τις σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού Αντζελίνα Advent με ημερομηνία λήξης 31/3/2024 και αριθμό παρτίδας 082023 και συνιστά στους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη σοκολάτα να μην την καταναλώσουν.

H ειδοποίηση του RASFF για την Ελλάδα έχει την επισήμανση Flagged for Follow-Up (ffup), που σημαίνει ότι η χώρα μας αναμένεται να δώσει συνέχεια στην ειδοποίηση και απαιτείται ή μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσει την αναφορά για την κοινοποιηθείσα υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Μελέτη «έκπληξη»: Ποια παιδιά έχουν πιο δυνατά κόκκαλαΣυναγερμός στο Ρέντη: Εξαφανίστηκε 64χρονοςΓεωργιάδης: Απαγορεύει τα ζελεδάκια κάνναβης από τα περίπτερα. «Περιέχουν ναρκωτική ουσία»Παχαίνουμε περισσότερο τον χειμώνα ή το καλοκαίρι;Γεωργιάδης: Κάναμε σοβαρό επικοινωνιακό λάθος με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

 

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ