2024-01-24 22:05:48
Φωτογραφία για Μήπως ήρθε η ώρα;
Τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε σε δυο εκδηλώσεις των συνταξιούχων σιδηροδρομικών στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη στις 17 Ιανουαρίου του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» και στις 24 Ιανουαρίου του Συνδέσμου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μακεδονίας –Θράκης.

Στις ομιλίες των διοικήσεων αυτών των σωματείων, διακρίναμε την θέληση τους να πορευτούν μαζί για σημαντικά θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, εφαρμόζοντας τη ρήση, η ισχύς εν τη ενώσει . Φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό ότι στην εποχή μας οι κοινές δράσεις μπορούν να φέρουν καλυτέρα αποτελέσματα. Το παρελθόν με τις κομματικές κόντρες και πολυδιάσπαση δυνάμεων δεν έφεραν καλά αποτελέσματα.

Δεν γνωρίζουμε, άλλα εικάζομαι βάσιμα ότι και τα μέλη των σωματείων αυτών κινούνται προς την λογική της συνένωσης δυνάμεων. Όπως μας είπαν συνταξιούχοι, τα δυο σωματεία αν συνενωθούν θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη και θα μπορέσουν να πιέσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας.


Αν πάλι είναι ακόμη μακριά η συνένωση, μας είπαν, μπορούν σε επιμέρους θέματα να έχουν κοινή δράση.

Μέσα στο χρόνο και τα δυο σωματεία θα έχουν εκλογές. Μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, ζήτησε από τους νέους συνταξιούχους να μπουν στην εκλογική διαδικασία, σηματοδοτώντας ανανέωση και νέο αίμα στις διοικητικές θέσεις. Είναι μια προτροπή που πρέπει οι νέοι συνταξιούχοι να την αξιολογήσουν και να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μήπως ήρθε η ώρα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μήπως ήρθε η ώρα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ