2024-01-26 21:54:30
Φωτογραφία για Bruce H. Lipton: Πώς γινόμαστε καλοί γονείς;
Bruce H. Lipton: Πώς γινόμαστε καλοί γονείς; 

Να ένα παράδειγμα. 

Ένας μπαμπάς ψωνίζει σε ένα κατάστημα με τον πεντάχρονο γιο του. 

Το μικρό παιδί εντοπίζει ένα παιχνίδι που το ενθουσιάζει και πρέπει να το αποκτήσει τώρα. 

Όταν ο μπαμπάς του λέει όχι, το παιδί έχει ένα τεράστιο ξέσπασμα που τραβάει την προσοχή όλων των πελατών στο τμήμα παιχνιδιών. 

Απογοητευμένος, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, ο μπαμπάς εκνευρίζεται και ξεσπά θυμωμένος με την πιο αυταρχική, τρομακτική φωνή του: "Δεν σου αξίζει αυτό!"

Το μικρό παιδάκι παίρνει τα λόγια και τον απορριπτικό λόγο του μπαμπά του στην κυριολεξία και αρχίζει να σκέπτεται, δεν είμαι αρκετά καλός. 

δεν είμαι αγαπητός,

δεν μου αξίζει τίποτα και ναι - αυτός ο προγραμματισμός του "δεν είμαι άξιος της αγάπης" είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη δημιουργία του φαινομένου του "Μήνα του Μέλιτος στη ζωή του καθενός μας"


Οι αρνητικές αξιολογήσεις του γονέα κατεβαίνουν ως αλήθεια στο υποσυνείδητο του μοκρού παιδιού με την ίδια βεβαιότητα που κατεβαίνουν τα bits και τα bytes στον σκληρό δίσκο του επιτραπέζιου υπολογιστή μας. 

Οι επικριτικοί γονείς δεν έχουν ιδέα ότι στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν, στην πραγματικότητα καταδικάζουν το παιδί τους να περάσει τη ζωή του νιώθοντας ανάξιο.

Έτσι ο υποσυνείδητος προγραμματισμός, το υποσυνείδητο των περισσότερων ανθρώπων απορρίπτει τη δήλωση "αγαπώ τον εαυτό μου". 

Βέβαια είμαστε σε θέση να επαναπρογραμματίσουμε τους εαυτούς μας ώστε να είμαστε όντα που αγαπούν τους άλλους και τον εαυτό μας. 

Γιατί αγαπώντας πλήρως τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε αυτόν τον διαλυμένο πλανήτη και να επηρεάσουμε βαθιά τα παιδιά μας. 

Όσον αφορά τη δική μου παιδική ηλικία -όπως όλοι, προγραμματίστηκα με τρόπο που επέτρεψε σε κάποια πράγματα στη ζωή μου να έρθουν φυσικά. 

Ο προγραμματισμός μου τόνιζε τη σημασία της εκπαίδευσης. 

brucelipton.com

μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:thali/ntina - botanologia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ