2024-01-27 18:05:02
Φωτογραφία για Γερνανία: Η απεργία των μηχανοδηγών λήγει νωρίτερα .
Οι μηχανοδηγοί σε όλη τη Γερμανία θα τερματίσουν νωρίς την απεργία τους και θα επιστρέψουν εγκαίρως για την έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας.

.dw.com

Η συνεχιζόμενη απεργία έχει διακόψει την οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Γερμανία και τις γειτονικές της χώρες

Το γερμανικό σωματείο μηχανοδηγών GDL συμφώνησε να τερματίσει νωρίς την απεργία του και να επιστρέψει στη δουλειά νωρίς τη Δευτέρα.

Την Τετάρτη, οι χειριστές τρένων για επιβάτες στη Γερμανία προχώρησαν σε απεργία, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

Τώρα όμως σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους τη Δευτέρα στις 2 τα ξημερώματα

Η απεργία είναι η τέταρτη από την έναρξη του γύρου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις αρχές Νοεμβρίου.

Γιατί απεργούν οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων της Γερμανίας;

Το κύριο σημείο διαμάχης στην εργατική διαφορά περιστρέφεται γύρω από τις απαιτούμενες ώρες εργασίας για τους οδηγούς σε ωράριο βάρδιας. Επί του παρόντος, οι οδηγοί εργάζονται 38 ώρες την εβδομάδα. Το GDL πιέζει για μια εβδομάδα 35 ωρών, ενώ η Deutsche Bahn έχει προσφέρει μια εβδομάδα 37 ωρών.


Εκτός από τις ώρες, το σωματείο υποστηρίζει τη μηνιαία αύξηση των αποδοχών κατά 555 ευρώ (περίπου 600 δολάρια) προ φόρων για όλα τα μέλη του. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 18% στους αρχικούς μισθούς.

Αντίθετα, η τελευταία πρόταση της Deutsche Bahn, που απορρίφθηκε από το συνδικάτο, προτείνει αύξηση σχεδόν 13% για όσους εργάζονται ολόκληρο το 38ωρο.

Αν και οι προσφορές και από τις δύο πλευρές πηγαινοέρχονται, καμία πλευρά δεν έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον Νοέμβριο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κάτι μας θυμίζει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κάτι μας θυμίζει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ