2024-01-30 19:07:24
Φωτογραφία για Τέμπη: Στον εισαγγελέα στέλνει η Εξεταστική τα όσα κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train
Με ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής αποφασίστηκε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προκειμένου να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη τα όσα κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Train κ. Μαουρίτσιο Καποτόρτε για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

newsit.gr

Την αποστολή της κατάθεσης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Hellenic Train. Καποτόρτε στον εισαγγελέα συμφώνησαν όλα τα κόμματα καθώς εντόπισαν κενά, αποφυγές αλλά σημεία που -όπως θεωρούν- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την αλήθεια.

Αίσθηση προκάλεσε, ότι ο κ. Καποτόρτε ακόμα και στην σημερινή για δεύτερη ημέρα εξέτασής τους απέφυγε να ζητήσει έστω και μια “συγνώμη” για την τραγωδία των Τεμπών.

O εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε την κατάθεση του κ Καμποτόρτε «εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας και για το ελληνικό κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι «δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη καθώς έχασαν την ζωή του 57 άνθρωποι […] δεν ζήτησε συγνώμη ούτε στην αρχή ούτε στην διάρκεια που του επισήμαναν την ευθύνη της εταιρείας του και ήρθε εδώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια… Δεν απάντησε σε καμμία ερώτηση και απέδωσε το ατύχημα μόνο στον σταθμάρχη
. Η κατάθεση ήταν μια εξοργιστική άρνηση των ευθυνών της Hellenic Train” σημειώνοντας ότι η Hellenic Train έφερε εδώ παλαιά τρένα, σαπάκια για να κυκλοφορεί ο κόσμος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκαλης, ζήτησε να παραπεμφθεί η κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης ψευδορκίας. Τα σημεία που μεταξύ άλλων εντόπισε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Καποτόρτε κατέθεσε ότι υπήρχαν συστήματα ασφαλείας στα τρένα που μερικώς λειτουργούσαν καθώς και για τις διαφημίσεις της Hellenic Train ότι τα τρένα είναι ασφαλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «σε εμάς δεν μας κάνει εντύπωση οι τοποθετήσεις του κ. Καποτόρτε για να να αποσείσει τις ευθύνες της εταιρείας και να ωραιοποιήσει την κατάσταση […]] Εμείς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα και για την ασάφεια και για την αοριστία των απαντήσεων», είπε.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα συμφώνησε την διαβίβαση στην εισαγγελία της κατάθεσης του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train για όσα κατέθεσε τόσο για την καταλληλόλητα των τρένων αλλά και για τα συστήματα ασφάλειας των τρένων.

Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου, ανέφερε ότι «οι απαντήσεις που έχουν δοθεί σε σχέση με τα αίτια που δημιουργήσαν το έγκλημα. Οι απαντήσεις πρέπει να ελεγχθούν και δεν είναι πειστικές . Είναι κραυγαλέο και χυδαίο να λέγεται ότι οι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς και όχι της σύγκρουσης».

Με το αίτημα αποστολής στον εισαγγελέα της κατάθεσης του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train συμφώνησαν επίσης και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΙΚΗ, οι Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος βουλευτής που συμμετέχει στην Επιτροπή.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ