2024-01-31 21:19:13
Φωτογραφία για Η Talgo αναπτύσσει το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας «Hympulso» με υδρογόνο
Ο Ισπανός κατασκευαστής σιδηροδρόμων Talgo αναπτύσσει ένα σύστημα τρένων υψηλής ταχύτητας που τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε συνεργασία με εννέα άλλες εταιρείες, το οποίο πρόκειται να είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο.

Νώε Μποβενίζερ

railway-technology.com

Η κοινοπραξία ισπανικών εταιρειών, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του έργου Hympulso, αναπτύσσει ένα σύστημα έλξης διπλής υβριδικής μπαταρίας για χρήση στο μοντέλο τρένου 250 της Talgo, αντικαθιστώντας ένα από τα δύο πετρελαιοκίνητα «τεχνικά τελικά αυτοκίνητα» με ένα εξοπλισμένο με πράσινες κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και μπαταρίες .

Εκτός από την Talgo, άλλοι συνεργάτες της Hympulso περιλαμβάνουν τους Golendus, Ingeteam, Optimus3D, Repsol και Sener, ενώ η Universidad Pontificia Comillas και η Tecnalia αναφέρονται ως συνεργάτες και ο εθνικός διευθυντής σιδηροδρομικής υποδομής της Ισπανίας Adif είναι παρατηρητής.


Η συμμετοχή της Adif στο έργο θα επιτρέψει επίσης στο έργο να διερευνήσει τον αντίκτυπο μιας μετάβασης σε πιο πράσινη ενέργεια στις σιδηροδρομικές υποδομές και να αναπτύξει απαιτήσεις ασφάλειας γύρω από ζητήματα όπως τα ίδια τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο και οι εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού.

Περιγράφοντας το πλήρες πεδίο εφαρμογής του Hympulso, ο Talgo είπε: «Το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα μια κοινή παραγωγή εγκαταστάσεων παροχής υδρογόνου προσαρμοσμένες στους σιδηροδρόμους -τόσο κινητούς όσο και στατικούς- και ένα πρωτοποριακό πρωτότυπο ενός υβριδικού διτροπικού τρένου για επιβάτες με αυτόματη αλλαγή εύρους τροχιάς. τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν τόσο σε συμβατικά όσο και σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας, χρησιμοποιώντας τροφοδοσία αλυσίδων όταν είναι διαθέσιμη, ή υδρογόνο και μπαταρίες σε εκείνους τους διαδρόμους που δεν είναι ηλεκτροδοτημένοι».

Το έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος κινήτρων της Ισπανικής Κυβέρνησης για την Καινοτόμο Αλυσίδα Αξίας και τη Γνώση του Ανανεώσιμου Υδρογόνου, μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης, Μετασχηματισμού και Ανθεκτικότητας, και έχει λάβει επιχορήγηση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότησή του.

Αν και τα τρένα υδρογόνου έχουν γίνει ένα αυξανόμενο μέρος της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου όπως η Stadler , η CRRC και η Alstom να αναπτύσσουν ήδη και να παρέχουν την τεχνολογία, πιστεύεται ότι το τρένο της Talgo θα μπορούσε να γίνει το πρώτο μοντέλο υψηλής ταχύτητας που θα λειτουργήσει. με το εναλλακτικό καύσιμο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ