2024-02-01 08:46:48
Φωτογραφία για Η σιδηροδρομική γραμμή του Μάτσου Πίτσου ανοίγει ξανά μετά από συμφωνία των διαδηλωτών για την επανεισδοχή τουριστών
Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην τοποθεσία Incan στις περουβιανές Άνδεις μετά από διαφωνία σχετικά με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων

theguardian.com

Οι περουβιανές αρχές άνοιξαν ξανά τη διαδρομή του τρένου προς το Μάτσου Πίτσου, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό διαδηλώσεων για περισσότερο από μια εβδομάδα που είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στη διάσημη τοποθεσία των Ίνκας και είχαν εγκλωβίσει τουρίστες .

Η PeruRail ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μια μερική υπηρεσία ξεκίνησε ξανά την Τετάρτη και ότι μια τακτική γραμμή θα επιστρέψει την Πέμπτη από την πόλη Κούσκο στο Aguas Calientes, μια πόλη κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για ένα νέο κεντρικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, αφήνοντας εκατοντάδες τουρίστες ανίκανους να φτάσουν στα αρχαία ερείπια ψηλά στις Άνδεις.

Οι διαδηλωτές είπαν ότι φοβούνται ότι η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων θα βλάψει τις τοπικές επιχειρήσεις μεταθέτοντας τη διαχείριση των πωλήσεων εισιτηρίων σε μια ιδιωτική εταιρεία που έχει εξουσιοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.


Ο αποκλεισμός είχε σχεδόν ερημώσει δρόμους, ξενοδοχεία και εστιατόρια γύρω από το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο του Περού.

«Αυτή φαίνεται σαν την εποχή της πανδημίας του Covid-19 – δεν βλέπεις σχεδόν κανέναν κόσμο», είπε ο Roger Monzón, υπάλληλος στο ξενοδοχείο Inkas Land στην περιοχή Machu Picchu, ένα κτίριο 18 δωματίων που φιλοξενεί επί του παρόντος μόνο δύο τουρίστες από την Πορτογαλία.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία την Τετάρτη που θα δει μια μεταβατική περίοδο στη νέα πλατφόρμα.

«Πρέπει να προχωρήσουμε για να επανενεργοποιήσουμε την οικονομία μας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού του Περού, Leslie Urteaga, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco έχουν προειδοποιήσει για υπερπληθυσμό και υπερπώληση εισιτηρίων, οδηγώντας τις αρχές να βρίσκουν νέους τρόπους ελέγχου του αριθμού των επισκεπτών, καθώς τα ταξίδια ανακάμπτουν στον απόηχο της πανδημίας του Covid.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ