2024-02-16 23:17:45
Φωτογραφία για Το Eastern & Oriental Express μπήκε ξανά στις ράγες – Πόσο κοστίζει το ταξίδι
φωτ. Unsplash

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, το Eastern & Oriental Express επιστρέφει στις ράγες.

Το τρένο, το οποίο εκμεταλλεύεται η πολυτελής ταξιδιωτική εταιρεία Belmond, καλωσόρισε αυτή την εβδομάδα το πρώτο γκρουπ επιβατών από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Το πολυτελές τρένο λειτουργεί στη Νοτιοανατολική Ασία από το 1993, όταν άρχισε να μεταφέρει ταξιδιώτες μεταξύ Σιγκαπούρης και Μπανγκόκ.

Ποια τα νέα στοιχεία

Ωστόσο, πολλά βασικά στοιχεία για το τρένο έχουν αλλάξει, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής του.

Τώρα η Ταϊλάνδη είναι εκτός, αντικαθίσταται από δύο νέα ταξίδια, τα οποία ξεκινούν και τελειώνουν στη Σιγκαπούρη και εξερευνούν διαφορετικά μέρη της Μαλαισίας.





Ο Arnaud Champenois, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επωνυμίας της Belmond, είπε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ταξιδιώτες έχουν αλλάξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με περισσότερους να προτιμούν να εξερευνούν προορισμούς πιο ενδελεχώς.

«Η ιδέα ήταν να επικεντρωθούμε σε μια χώρα εδώ και να προσφέρουμε δύο διαφορετικές διαδρομές. Έτσι, στη δυτική ακτή, περνάμε από τη Σιγκαπούρη στο Penang, και μετά στο Langkawi. Και μετά από την άλλη, πηγαίνουμε στο εθνικό πάρκο της Μαλαισίας για να πάρουμε μία γεύση από τη ζούγκλα».





Τα νέα δρομολόγια είναι εποχιακά, με το «Essence of Malaysia» να εκτελείται από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο και το «Wild Malaysia» από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Ως αποτέλεσμα της νέας διαδρομής, η αναβίωση του τρένου είναι εμπνευσμένη από τη Μαλαισία, από το εσωτερικό στις καμπίνες μέχρι το φαγητό. Το δείπνο και η απογευματινή υπηρεσία τσαγιού δημιουργήθηκε από τον Andre Chiang, τον διάσημο Ταϊβανέζο σεφ πίσω από το εστιατόριο Andre της Σιγκαπούρης με δύο αστέρια Michelin, το οποίο έκλεισε το 2018.

Το κόστος

Οι τιμές για ταξίδια τεσσάρων ημερών και τριών διανυκτερεύσεων ξεκινούν από 3.410 δολάρια ανά άτομο, το οποίο περιλαμβάνει γεύματα, ποτά και προγραμματισμένες δραστηριότητες.





Αυτό είναι λιγότερο ακριβό από άλλα τρένα που χρησιμοποιούν εκδόσεις του ονόματος “Orient Express”, συμπεριλαμβανομένου του Belmond’s Venice Simplon-Orient-Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια στην Ευρώπη από το 1982. Οι τιμές ξεκινούν από 3.530 στερλίνες (4.430 δολάρια) ανά άτομο για μία διανυκτέρευση σε ιστορική καμπίνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.





Τα τρένα «Orient Express La Dolce Vita» της Accor, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2024, κοστίζουν 2.500 ευρώ (2.686 δολάρια) το άτομο ανά διανυκτέρευση για πολυτελή καμπίνα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση για ταξίδια που πραγματοποιούνται κυρίως στην Ιταλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Οι τιμές για τα τρένα La Dolce Vita της Accor έχουν αυξηθεί από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά η προκράτηση τον Δεκέμβριο του 2022, με τις δηλωμένες τιμές τότε να κοστολογούνται στα 2.000 ευρώ (2.153 δολαρια) το άτομο ανά διανυκτέρευση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ