2024-02-23 09:40:26
Φωτογραφία για Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις για εταιρείες των οποίων τα κράτη δεν είναι μέλη της Ε.Ε
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την πρώτη έρευνα βάσει των νέων ευρωπαϊκών κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις για εταιρείες των οποίων τα κράτη δεν είναι μέλη της ΕΕ, αναφέρει η πύλη ειδήσεων Railway Supply για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

.railway.supply/en

Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, διαγωνισμοί αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και προτάσεις από εταιρείες που λαμβάνουν κρατική ενίσχυση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία τριετία, υπόκεινται σε ανάλυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Ιανουάριο του 2024, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά 20 μονοώροφων αμαξοστοιχιών push-pull και τη συντήρησή τους στη συνέχεια για 15 χρόνια.

Η συνολική αξία αυτού του διαγωνισμού ήταν περίπου 1,2 δισ. λέβα, που αντιστοιχεί σε 613,6 εκατ. ευρώ.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός ματαιώθηκε λόγω μη συμμόρφωσης των προτάσεων δύο εταιρειών με τις τεχνικές απαιτήσεις.


Η Talgo προσέφερε την τιμή της στα 1,22 δισεκατομμύρια λέβα, ενώ η κινεζική CRRC Qingdao Sifang Locomotive αξιολόγησε την παραγωγή της στα 607 εκατομμύρια λέβα.

Η CRRC Qingdao Sifang Locomotive υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό, ωστόσο, μετά από προανάκριση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την τιμή που προσφέρει αυτή η εταιρεία αδικαιολόγητα χαμηλή.

Η λεπτομερής έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου 2024, οπότε και θα ληφθεί απόφαση για την επιλεξιμότητα της θυγατρικής της εταιρείας CRRC να συμμετάσχει στον εν λόγω διαγωνισμό.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τον ανταγωνισμό και την επιρροή των κινεζικών κρατικών επιδοτήσεων στην τιμολόγηση παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ΕΕ.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ