2024-02-27 06:37:13
Φωτογραφία για Σοκ: 14χρονος έχασε τη ζωή του από πατατάκια!



Tελευταία, οι προκλήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες καλούνται να καταναλώσουν εξαιρετικά πικάντικα τρόφιμα και ανταγωνίζονται για να αντέξουν στην αίσθηση καψίματος, έχουν κερδίσει δημοτικότητα στα κοινωνικά μέσα. Τα εξαιρετικά πικάντικα τρόφιμα και ιδιαίτερα η «πρόκληση hot chip», στην οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να φάνε ένα εξαιρετικά πικάντικο τσιπ και να αποφύγουν να φάνε ή να πιουν οτιδήποτε μετά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία των παιδιών. Ο λόγος για τα πατατάκια που ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης που μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία. Η υπερβολική κατάποση καψαϊκίνης μπορεί να θέσει ένα άτομο σε κατάσταση σοκ και μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή εάν το ερέθισμα είναι πολύ σοβαρό.

Πράγματι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα 14χρονο αγόρι πέθανε αφού έφαγε ένα εξαιρετικά πικάντικο τσιπ ως μέρος αυτής της πρόκλησης που ξεκίνησε στα κοινωνικά δίκτυα
. Πρόκειται για τον Harris Wolobah, ο οποίος σύμφωνα με την μητέρα του Lois Wolobah, έφαγε το τσιπ στο σχολείο και μετά πήγε στη νοσοκόμα του σχολείου με στομαχόπονο. Η Wolobah είπε ότι ο Χάρις, μαθητής Β΄ Γυμνασίου στη Μασαχουσέτη, λιποθύμησε στο σπίτι εκείνο το απόγευμα. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο αργότερα την ίδια μέρα.

Ενώ ο θάνατος του Χάρις σηματοδοτεί το πρώτο αναφερόμενο θάνατο μετά την κατανάλωση αυτού του σνακ που έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, πολλά άλλα παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα αφού το κατανάλωσαν. Σε σχολική εκδρομή στη Λουϊζιάνα πολλοί μαθητές χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά την κατανάλωση του Hot Dip. Eίναι εντυπωσιακό ότι το πατατάκι πωλείται σε ένα κουτί σε σχήμα φέρετρου με ένα κόκκινο κρανίο.

Πώς να εξουδετερώσετε τις επιδράσεις της καψαϊκίνης

Το ένστικτο τη στιγμή που καταναλώνουμε ένα πολύ καυτερό τρόφιμο μας οδηγεί να πίνουμε κρύο νερό, ωστόσο αυτό επιδεινώνει μόνο τις αισθήσεις, καθώς το νερό θα διαδώσει θερμότητα. Ένα ποτήρι γάλα ή χυμός πορτοκαλιού, ή μια κουταλιά φυστικοβούτυρο, είναι πολύ πιο σοφές επιλογές για να μειωθεί το κάψιμο σύμφωνα με την Αρχή ασφαλείας του Λουξεμβούργου.

Η καζεΐνη πρωτεΐνης, που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της καψαϊκίνης. Τα όξινα τρόφιμα και ποτά, καθώς και τα λίπη και τα έλαια, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της καψαϊκίνης. Οι υδατάνθρακες δεν βοηθούν στη διάσπαση ή την εξουδετέρωση του εγκαύματος, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ρυθμιστικό διάλυμα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η ALVA συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν καταναλώνουν εξαιρετικά πικάντικα τρόφιμα ως μέρος των προκλήσεων. Σοβαρά προβλήματα υγείας μπορούν να συμβούν και να οδηγήσουν σε σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και απειλητικές για τη ζωή σε ορισμένες περιπτώσεις.

πηγή


themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ