2024-03-08 08:20:14
Φωτογραφία για Τα ρομπότ έκπληξη του Mobile World Congress ΜΕ Α.Ι.

 



Μπορεί οι πρωταγωνιστές στο Mobile World Congress να είναι τα κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα gadgets αλλά την εμφάνιση τους έκαναν και ορισμένα ρομπότ που δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον εμπορικό χαρακτήρα αλλά αποτελούν πειραματικά ρομποτικά συστήματα τεχνολογιών αιχμής που εμφανίζουν την πρόοδο στη ρομποτική αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη.





Η εταιρεία Engineered Arts έστειλε στη Βαρκελώνη την Ameca ένα ανθρωποειδές με θηλυκή μορφή που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο προηγμένο ρομπότ στον κόσμο. Η Ameca λειτουργεί με GPT4, την τελευταία έκδοση του προγράμματος γενετικής νοημοσύνης ChatGPT

. Το ρομπότ μπορεί να παίρνει διάφορες εκφράσεις προσώπου (π.χ να χαμογελά) αλλά και να θυμώνει αν κάτι δεν του αρέσει. Μπορεί ακόμη να χορεύει αλλά κυρίως μπορεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους και συνομιλεί μαζί τους ακόμη και για σύνθετα ή και φιλοσοφικού περιεχομένου θέματα όπως το μέλλον της ανθρωπότητας με την Ameca να δηλώνει αισιόδοξη ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να βρεις τις απαραίτητες λύσεις για να επιβιώσει παρά τις διαφόρων ειδών δυσκολίες που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο άνθρωπος στην ύπαρξη του στον πλανήτη. Είναι εμφανές πάντως ότι οι δημιουργοί της Ameca έριξαν περισσότερο βάρος στα τεχνικά της χαρακτηριστικά και δυνατότητες και όχι στην εμφάνιση της.

Η εταιρεία TECNO παρουσίασε το Dynamic 1, ένα ρομποτικό τετράποδο εμπνευσμένο από τους γερμανικούς ποιμενικούς. Ο ρομποτικός σκύλος ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας εφαρμογής με κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να μιμείται πολλές από τις φυσικές κινήσεις του σκύλου, όπως το ανέβασμα σκαλιών, το άλμα, την υπόκλιση και τη χειραψία. Μπορεί να αποφεύγει εμπόδια χάρις στις κάμερες, τους αισθητήρες και την τεχνητή του νοημοσύνη.

Προς το παρόν η εταιρεία λέει ότι δεν δημιούργησε το ρομπότ για να το βγάλει στην αγορά αλλά για να δείξει το επίπεδο της τεχνογνωσίας της σε αυτόν τον τομέα.

Naftemporiki.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ