2024-03-12 17:42:36
Φωτογραφία για Με επιτυχία διεξήχθηκε η ημερίδα ΠΦΣ για την φαρμακευτική πολιτική
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για τη φαρμακευτική πολιτική την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές», στην οποία συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.

        Στο στρογγυλό τραπέζι της ενότητας «Πολιτική για το φάρμακο: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις» συμμετείχαν οι κ.κ Απόστολος Βαλτάς για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ),  Άρης Αγγελής Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπ. Υγείας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Βασίλης Μπιρλιράκης πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ).


Στη δεύτερη ενότητα που αφορούσε την «Πρόληψη και Υπηρεσίες από το φαρμακείο» στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι .... κ.κ Σεραφείμ Ζήκας Ά Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αχιλλέας Γραβάνης καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστας Αθανασάκης επίκουρος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Αναστάσιος Σαμουηλίδης από την Ενώσεων Ασθενών Ελλάδας, Νικολέτα Φωτάκη καθηγήτρια  Βιοφαρμακευτικής Πανεπιστημίου Βath,  Γρηγόριος Καρέλος πρόεδρος συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ).

Τα δυο στρογγυλά τραπέζια συντόνιζαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι κ. Σμαράγδα Αγορογιάννη και κ. Νίκος Φιλιππίδης. 

Στην ημερίδα που είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το φαρμακευτικό κλάδο, δόθηκε η ευκαιρία για αναλυτικές τοποθετήσεις και ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων των ομιλητών με σκοπό τη σύνθεση των θέσεων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, για την προσπάθεια που γίνεται για τη διαρκή αναβάθμιση στο χώρο της υγείας, με επίκεντρο τον ασθενή.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, η είσοδος καινοτόμων φαρμάκων και η διείσδυση γενοσήμων, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων κλπ. 

Επίσης την ημερίδα απασχόλησε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί μέσα από το δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων με την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που θα επιλεγούν λόγω του προληπτικού τους χαρακτήρα για την υγεία των πολιτών σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας. 

Oπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς «Με την ημερίδα αυτή εγκαινιάζουμε έναν κύκλο πολύπλευρου και ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπλέκονται στην παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση  και  διάθεση του φαρμάκου, με τη συνδρομή σε αυτό το διάλογο της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  και των εποπτικών αρχών».

«Με σκοπό τη χάραξη Εθνικής Φαρμακευτικής Στρατηγικής, σκοπεύουμε από κοινού να συνεχίσουμε αυτή την ελπιδοφόρα και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια. Σε θεσμικό επίπεδο ο ΠΦΣ με αίσθημα ευθύνης, στηρίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη φαρμακευτική τους αγωγή, με ίσες ευκαιρίες σε καινοτόμες θεραπείες για τον Έλληνα ασθενή», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Υγείας, σύμβουλοι του Υπ. Υγείας, βουλευτές, ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο Τομεάρχης Υγείας του Σύριζα, η μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ όπως και ανώτατα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος και Καθηγητές της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ, η Πρόεδρος και Διευθύντρια Φαρμάκου του ΙΦΕΤ, ανώτατα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, Πρόεδροι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ασφαλιστικών Ταμείων, η Πρόεδρος και Σύμβουλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, η Πρόεδρος της Παν. Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Market Access και δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ υγείας.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ