2024-03-23 11:49:30
Φωτογραφία για Το πρόβλημα των τριών σωμάτων
Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι ένα από τα πιο φημισμένα και περίπλοκα προβλήματα στη φυσική, το οποίο εξετάζει την κίνηση τριών σωμάτων που αλληλεπιδρούν με βάση το νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα. Στην πιο απλή του μορφή, αυτό το πρόβλημα περιγράφει την κίνηση τριών σημειακών μαζών 

Το πρόβλημα αυτό έχει απεριόριστες εφαρμογές σε διάφορους τομείς της φυσικής, από την αστρονομία και τη διαστημική μηχανική έως τη μελέτη των δυναμικών συστημάτων και την ανάπτυξη μεθόδων αριθμητικής πρόβλεψης.

Η βασική πρόκληση στην επίλυση του προβλήματος των τριών σωμάτων είναι ότι η κίνηση των σωμάτων εξαρτάται από την αλληλεπίδραση των βαρυτικών τους πεδίων καθιστώντας την αναλυτική λύση αδύνατη, εκτός από ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτό οφείλεται στην περίπλοκη μη γραμμική φύση των εξισώσεων κίνησης του Νεύτωνα για περισσότερα από δύο σώματα.

Ως αποτέλεσμα, η επίλυση του προβλήματος των τριών σωμάτων απαιτεί τη χρήση αριθμητικών μεθόδων. Αυτές οι μέθοδοι επιτρέπουν την προσομοίωση της κίνησης των σωμάτων σε διάφορες αρχικές συνθήκες 


Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι επίσης γνωστό για τη χαοτική φύση του. Αυτό σημαίνει ότι μικρές αλλαγές στις αρχικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στην εξέλιξη του συστήματος .

Σε σχέση με την σειρά του Netflix

1967: η Γιε Γουέντζι γίνεται μάρτυρας του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του πατέρα της από τους Ερυθροφρουρούς κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Το γεγονός αυτό δεν θα καθορίσει μόνο την υπόλοιπη ζωή της, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αστυνομία του Πεκίνου ζητά από τον μηχανικό νανοτεχνολογίας Γουάνγκ Μιάο να διεισδύσει σε μια μυστική σέχτα επιστημόνων ύστερα από μια σειρά ανεξήγητων αυτοκτονιών. Η έρευνα του Γουάνγκ θα τον οδηγήσει σε ένα περίεργο διαδικτυακό παιχνίδι και θα τον παρασύρει σε ένα εικονικό κόσμο που κυριαρχείται από την ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη αλληλεπίδραση των τριών ήλιων του.

Αυτό είναι το πρόβλημα των τριών σωμάτων και είναι το κλειδί για τα πάντα: το κλειδί για τον θάνατο των επιστημόνων, το κλειδί για μια συνωμοσία που καλύπτει έτη φωτός και το κλειδί για την απειλή αφανισμού που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ