2024-03-24 07:14:19
Φωτογραφία για Το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο μέσα από 8 χώρες που κανείς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει
Για πολύ καιρό, το μεγάλο Trans Siberian Express της Ρωσίας ήταν το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο, ξεκινώντας από τη Μόσχα στη Δύση και μέχρι το Βλαδιβοστόκ στην Ανατολή.

express.co.uk

Είναι μια διαδρομή που εμφανίζεται στις ιστορίες πολλών ταξιδιωτών, αν και υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ταξίδι που μόλις πρόσφατα έγινε επίσημα το μεγαλύτερο στον κόσμο, αλλά στο οποίο κανένας επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Η σιδηροδρομική διαδρομή Yiwu στη Μαδρίτη ξεκινά από την Άπω Ανατολή της Κίνας στην πόλη Yiwu και καταλήγει στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Ισπανίας .

Αλλά δεν θα βρείτε αυτοκίνητο κέτερινγκ, κλιματισμό, αποθήκευση αποσκευών ή κατηγορία οποιουδήποτε είδους, γιατί αυτό το τρένο αποτελείται αποκλειστικά από εμπορικά βαγόνια .

Καλύπτει μια απόσταση μεγαλύτερη από 8.000 μίλια, διασχίζει οκτώ χώρες και διαρκεί μόλις 21 ημέρες πριν ανεφοδιαστεί με καύσιμα και ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.


Το τρένο Yiwu-Madrid εμφανίστηκε καθ' οδόν προς την Ευρώπη το 2021 διασχίζοντας την πόλη Jinhua(Εικόνα: GETTY)

Το τρένο, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2014, έχει να κάνει με την αναζωογόνηση των αρχαίων εμπορικών διαδρομών του Δρόμου του Μεταξιού που ξεκίνησε η Κίνα, μέρος της Πρωτοβουλίας Belt and Road της χώρας .

Πριν από τη διάχυση των παγκόσμιων εντάσεων και την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας το 2022, το Πεκίνο ήλπιζε να επανασυνδεθεί με τον δυτικό κόσμο χτίζοντας μίλι επί μίλι σιδηροδρομικής γραμμής που διευκολύνει την εξαγωγή των προϊόντων του και την εισαγωγή ευρωπαϊκών αγαθών.

Αν και τα πλοία και τα αεροπλάνα είναι καλά, το τρένο προσφέρει στην Κίνα ένα ταχύτερο και φθηνότερο μέσο μεταφοράς και έναν τρόπο να αναζωπυρώσει καλές σχέσεις με τα κράτη από τα οποία διατρέχουν οι γραμμές.

Το τρένο Yiwu προς Μαδρίτη είναι μόνο ένα από τα πολλά παρόμοια δρομολόγια, με ένα να φεύγει από την ίδια κινεζική παράκτια πόλη για το Λονδίνο .

Από το 2016, τουλάχιστον 12 κινεζικές πόλεις και 9 ευρωπαϊκές συνδέονταν με παρόμοια τρένα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ