2024-03-26 08:19:35
Φωτογραφία για Πρωτότυπες Ιδέες- Χειροποίητες Κατασκευές για Πασχαλινά Bazaar
Το πάσχα σε σχέση με τα χριστούγεννα είναι γιορτή με πολύ πιο κατανυκτικό, θρησκευτικό χαρακτήρα, αντίστοιχα και oι εποχιακές διακοσμήσεις-κατασκευές πολύ πιο περιορισμένης θεματολογίας. Έτσι και οι ιδέες για πασχαλινά bazaar εξίσου πιο λίγες σε σχέση π.χ με τις ανάλογες για μια χριστουγεννιάτικη αγορά. 

Παρ΄όλα αυτά τόσο με τα κλασσικά πασχαλινά "σύμβολα", εκμεταλλευόμενοι τον ταυτόχρονο με το πάσχα ερχομό της άνοιξης και  λίγη ...φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε αντικείμενα-δώρα ικανά να τραβήξουν την προσοχή σε ένα πασχαλινό bazzar και ταυτόχρονοα το κόστος δημιουργίας τους να επιτρέπει την διάθεσή τους σε προσιτές τιμές, κάτι βασικό για την επιτυχία μιας παρόμοιας διοργάνωσης, ειδικά στις δύσκολες εποχές μας.

1. Πασχαλινά κονσερβοκούτια

Βαμμένα κονσερβοκούτια ή και κάθε είδους μεταλλικά δοχεία-κουβαδάκια, διακοσμημένα με ένα πασχαλινό μοτίβο και γεμισμένα με διακοσμητικό χόρτο και σοκολατάκια, 1-2 πασχαλινά αυγά, ζαχαρωτά κλπ. 


Το μοτίβο θα το δημιουργήσετε πολύ εύκολα κόβοντας αρχικά το σχήμα που θέλετε να έχει σε αυτοκόλλητο χαρτί. Το κολλάτε στο κονσερβοκούτι πριν το βάψετε με την τελική του απόχρωση και όταν στεγνώσει το αφαιρείτε, ενώ ασφαλώς μπορείτε και να το ζωγραφίσετε. 

Αν δουλέψετε με κονσερβοκούτια και όχι έτοιμα κουβαδάκια, το χερουλάκι θα το δημιουργήσετε με σύρμα (ακόμη και από μια μεταλλική κρεμάστρα) και θα το προσαρμόσετε στις δύο άκρες ανοίγοντας τρύπα πάνω στο κουτί με ένα αιχμηρό αντικείμενο.  

2.  Λαμπάδες

Αναμφισβήτητα το πιο ευπώλητο πασχαλινό είδος, που όμως ως προϊόν διάθεσης σε ένα bazaar, έχει να ...ανταγωνιστεί το γεγονός ότι πλέον μπορεί κανείς να βρει οικονομικές επιλογές ακόμη και στα μεγάλα super markets. Έτσι για να θεωρηθεί λοιπόν μια λαμπάδα θελκτική ως προϊόν διάθεσης μιας πασχαλινής αγοράς θα πρέπει, πέραν της καλής τιμής της να διαθέτει μια κάποια ιδιαιτερότητα, χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία κλπ.

Δείτε εδώ αναλυτικά 10 τρόπους-υλικά για να στολίσετε λαμπάδες, ενώ ειδικά για χρήση σε bazaar μια αποδοτική ιδέα, εκτός από κάποια σχέδια για παιδιά, είναι η διάθεση και απλών λευκών κεριών στολισμένα με ένα πολύ μικρό-διακριτικό διακοσμητικό έτσι ώστε και οι ενήλικες να μπορούν να προμηθευτούν το αναστάσιμο κερί τους, με δεδομένο και ότι η επιτυχία μιας τέτοιας διοργάνωσης σε ότι αφορά την συγκέντρωση εσόδων βασίζεται στην διάθεση όσο πιο πολλών κομματιών με χαμηλή τιμή αγοράς και όχι το αντίστροφο.  

3. Πασχαλινά κεράκια

Εκτός από παραφίνη, κάθε τύπου παλιό-καμμένο ή πολύ οικονομικό κερί της αγοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτη ύλη για να φτιάξετε κεράκια σε σχήμα αυγού ή μέσα σε κέλυφος αυγών, το οποίο εξωτερικά μπορεί να επεξεργαστεί-διακοσμηθεί με όποιον τρόπο επιλέξετε. 

Σε bazaar τέτοια κεράκια μπορούν να διατεθούν π.χ και ανά 2 ή 4 σε μια όμορφη συσκευασία. Δείτε εδώ την βήμα-βήμα διαδικασία της κατασκευής τους. 

4. Διακοσμητικά από ζύμη σόδας

Ελάχιστο κόστος για ιδιαίτερα εντυπωσιακές κατασκευές αντικειμένων που μπορούν να πωληθούν-χρησιμοποιηθούν σαν επιτραπέζια ή κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά, για στολισμό λαμπάδων, σαν κρίκοι για πετσέτες φαγητού κλπ. και να διατεθούν π.χ και ανά τρία ή εξάδες, ανάλογα με την χρήση τους, σε μια όμορφη πασχαλινή συσκευασία δώρου. Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και πολλά σχέδια-ιδέες, ενώ ασφαλώς ίδιου τύπου κατασκευές σε πασχαλινά σχήματα μπορούν να δημιουργηθούν και με έτοιμο πηλό. Δείτε εδώ τις σχετικές οδηγίες. 

5. Γυάλινα βάζα με ζαχαρωτά

Απλά γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσετε με διακοσμητικό χόρτο και σοκολατένια, ζαχαρωτά, κουλουράκια κλπ. 

Οι τρόποι που μπορείτε να τα διακοσμήσετε-επεξεργαστείτε εξωτερικά είναι πάρα πολλοί, μπορούν να βαφτούν με απλά ακρυλικά χρώματα και να διακοσμηθούν με πασχαλινά μοτίβα, με τον ίδιο τρόπο όπως  πιο πάνω περιγράψαμε για τα "πασχαλινά κονσερβοκούτια", με κορδέλες, φιόγκους, δαντέλα κλπ. Δείτε εδώ περισσότερα σχέδια για τέτοιου είδους κατασκευές. 

6. Υφασμάτινα κουκλάκια-κουνελάκια

Γουστόζικη κατασκευή, ειδικά για bazaars οργανισμών που έχουν σχέση με παιδιά και τα οποία μπορούν να βοηθήσουν διασκεδάζοντας με την δημιουργία τους. 

Τα μεγέθη, αποχρώσεις τους κλπ. είναι θέμα επιλογής ενώ κάποια τέτοια μεγάλου μεγέθους κουκλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διακοσμητικά του χώρου διοργάνωσης ενός πασχαλινού bazaar.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πανεύκολη διαδικασία κατασκευής τους. 

7. Πασχαλινά στεφανάκια

Ο όγκος-μέγεθος των αντικειμένων που θα διατεθούν σε ένα πασχαλινό bazaar είναι σαφώς ανάλογα του χώρου που θα διοργανωθεί, των δυνατοτήτων που έχετε για εύκολη και ασφαλή μεταφορά των αντικειμένων κλπ. Από αυτήν την άποψη τα πασχαλινά στεφάνια δεν είναι ό,τι πιο πρακτικό, όμως μπορείτε να δημιουργήσετε ...μινιατούρες στεφανιών  χρησιμοποιώντας όσο πιο απλά και ανθεκτικά υλικά, π.χ λυγαριά ή κληματόβεργες και ξύλινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα διακοσμητικά.

Τα στεφάνια προσφέρονται και για να τους προσδώσετε χαρακτήρα "αναμνηστικού" ανάλογα με το ποιος διοργανώνει το bazaar π.χ αν είναι ένα φιλοζωικό σωματείο επιλέξτε για βασικό διακοσμητικό στοιχείο ή και κεντρικό σχήμα του στεφανιού κάτι που να έχει σχέση με ζώα κλπ.

Δείτε εδώ ιδέες για 100+ Πασχαλινά Στεφάνια, τα περισσότερων εκ των οποίων μπορούν να προσαρμοστούν σε όποιο μέγεθος και παραλλαγή εσείς θελήσετε.  

8. Πασχαλινά αυγά

Το κατ΄εξοχήν σύμβολο του πάσχα και είτε επιλέξετε κανονικά έτοιμα βαμμένα αυγά είτε απλώς διακοσμητικά, αφού τα αδειάσετε από το περιεχόμενο, οι τρόποι που μπορούν να βαφτούν-επεξεργαστούν είναι πάρα πολλοί, ανάλογα με το είδος χρώματος-υλικού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Δείτε εδώ 15 Ιδέες-Τρόπους για να βάψετε  εντυπωσιακά τα πασχαλινά αυγά και εδώ τον τρόπο για να τα διακοσμήσετε σε ελάχιστο χρόνο ...χωρίς να χρειαστεί να τα βάψετε.  

Οι χάρτινες αυγοθήκες είναι η πιο απλή συσκευασία που μπορείτε να κάνετε, ακόμη και αν πρόκειται για διακοσμητικά και όχι φαγώσιμα αυγά, η οποία και αυτή μπορεί να βαφτεί-ζωγραφιστεί ή να διακοσμηθεί με χάρτινα-υφασμάτινα στοιχεία, κορδόνια, κορδέλες, λινάτσα κλπ δημιουργώντας έτσι από το... τίποτα ένα αμπαλάζ δώρου που θα τα κάνει ιδιαίτερα θελκτικό αντικείμενο στον πάγκο ενός bazzar. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ