2024-03-27 09:59:13
Φωτογραφία για Επανάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές φέρουν τα μαγνητικά τρένα Maglev στην Ευρώπη. Βίντεο
Οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές μεταφορές βρίσκονται στα πρόθυρα ενός σημαντικού μετασχηματισμού με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Maglev που αναπτύχθηκε από την IronLev. 

Νικήτας Καβουκλής

enternity.gr

Αυτή η σημαντική ανακάλυψη συμβαίνει σε μια εποχή που η Ιαπωνία και η Κίνα έχουν ήδη αποδείξει την ηγετική τους θέση σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι χώρες έχουν θέσει υψηλά πρότυπα με τα δικά τους τρένα Maglev τους, υπερβαίνοντας τα όρια της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας του σιδηροδρομικού τους δικτύου.

 Η τεχνολογία Maglev βασίζεται στη μαγνητική αιώρηση, εξαλείφοντας την τριβή μεταξύ του τρένου και των σιδηροτροχιών, επιτρέποντας έτσι σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες. 

Η καινοτόμος προσέγγιση της IronLev περιλαμβάνει τη χρήση μόνιμων μαγνητών και το σημαντικό είναι πως μπορεί να βασιστεί στις υπάρχουσες σιδηροδρομικές υποδομές χωρίς την ανάγκη δαπανηρών τροποποιήσεων, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας σε ολόκληρη την ήπειρο. 

Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης στην ιταλική περιοχή Veneto, πρωτότυπο της IronLev έπιασε ταχύτητα περίπου 70 km/h σε ένα μήκος 2 χιλιομέτρων, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις υπάρχουσες ράγες.

 Αυτό σημαίνει ότι το κόστος υλοποίησης δεν είναι απαγορετικό. Στα παραπάνω προστίθεται το γεγονός ότι λόγω της μείωσης των κραδασμών και της τριβής, το ταξίδι γίνεται πιο ήσυχο και άνετο. 
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ