2024-04-08 23:26:32
Φωτογραφία για Η Τουρκία εγκρίνει τελωνειακή συμφωνία για την ενίσχυση του σιδηροδρόμου Μπακού-Τιφλίδας-Καρς
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως σε μια συμφωνία με στόχο τον εξορθολογισμό των τελωνειακών διαδικασιών στο πλαίσιο του σιδηροδρομικού έργου Μπακού-Τιφλίδα-Καρς .

hurriyetdailynews.com

Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας στις 7 Απριλίου, η συμφωνία επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, με πρωταρχικό στόχο την επίσπευση των τελωνειακών ελέγχων για εμπορεύματα και οχήματα που διέρχονται από το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, όλες οι σιδηροδρομικές μεταφορές εντός ή μεταξύ των εδαφών των τριών χωρών θα επωφελούνται από απλοποιημένες τελωνειακές διαδικασίες.

Η διάταξη της συμφωνίας αναφέρει ότι, εκτός εξαιρέσεων που καθορίζονται από τα συστήματα ανάλυσης κινδύνου των συμβαλλόμενων κρατών, τα εμπορεύματα σε διεθνή διαμετακόμιση θα εξαιρούνται γενικά από τη φυσική εξέταση. Επιπλέον, τα εμπλεκόμενα μέρη θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εικόνες ακτίνων Χ για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.


Βασική πτυχή της συμφωνίας είναι η σύσταση μιας «τριμερούς επιτροπής συνεργασίας» επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής της συμφωνίας, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού έργου.

Ο σιδηρόδρομος, συνολικού μήκους 829 χιλιομέτρων, έχει αναδειχθεί ως βασικός αγωγός για το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης των ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη σε 15 ημέρες. Χρησιμεύει ως στοιχείο του Μεσαίου Διαδρόμου, μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας μεταφορών που συνδέει την Τουρκία, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και την Κίνα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νεκρός βρέθηκε ο 86χρονος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νεκρός βρέθηκε ο 86χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ