2024-04-08 17:26:57
Φωτογραφία για Αλεξοπούλου: 100 νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων
Την προμήθεια αφορά 90–100 νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων του σιδηροδρομικού δικτύου, με πενταετή πρόβλεψη συντήρησης τους, προϋπολογισμού μελέτης της τάξης 18 – 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωση η Χριστίνα Αλεξοπούλου από τη Βουλή.

powergame.gr

Ειδικότερα, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, απάντησε σήμερα, σε δυο επίκαιρες ερωτήσεις της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας των αερομεταφορών και του βουλευτή του «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» Στέφανου Παραστατίδη, αναφορικά με τις αφύλακτες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Όσον αφορά στις αφύλακτες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η Υφυπουργός κατά την πρωτολογία της, τόνισε ότι στο σύνολο του δικτύου οι αφύλακτες ισόπεδες διαβάσεις πεζών, ζώων και τροχοφόρων είναι 552 εκ των οποίων οι 304 εξασφαλίζονται με αυτόματα ηχοφωτεινά σήματα και αυτόματα δρύφακτα
. Ειδικότερα, υπογράμμισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με τις δυο (2) ισόπεδες διαβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Η ισόπεδη διάβαση στο χωριό Ακρίτας ήδη από 1-4-2024 φυλάσσεται από προσωπικό της αναδόχου εταιρείας που έχει συμβατικά αναλάβει το έργο φύλαξης των ισόπεδων διαβάσεων στη κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ και για τη δεύτερη διάβαση που οδηγεί προς Δοϊράνη και Τελωνείο, η φύλαξη πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με προσωπικό της ίδιας αναδόχου εταιρείας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΣΕ.

Κατά τη δευτερολογία της η Υφυπουργός, διευκρίνισε, χαρακτηριστικά ότι «στο περιφερειακό δίκτυο και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας έχουν προκύψει ζητήματα λόγω επανειλημμένων βανδαλισμών, παραβιάσεων αλλά και της παλαιότητας των «αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων». Η διασπορά των διαβάσεων αυτών, ενίοτε σε ερημικές τοποθεσίες καθιστά αδύνατη την πλήρη κάλυψη τους με μόνιμη παρουσία φύλακα. Για τον λόγο αυτό, ο ΟΣΕ (αφού λάβει και τη συναίνεση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων) προτίθεται να διαθέσει εκπαιδευμένους φύλακες επί των αμαξοστοιχιών προκειμένου να καλύπτουν τις διαβάσεις, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία και αφού προηγουμένως η αμαξοστοιχία σταθμεύσει».

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία της, η κυρία Αλεξοπούλου επεσήμανε ότι «οριστική λύση στο πρόβλημα θα δώσει η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συστημάτων με νέα και στη κατεύθυνση αυτή κινείται ο ΟΣΕ, ο οποίος, ήδη, στο πλαίσιο της προμήθειας των νέων συστημάτων προετοιμάζει τα τεύχη της σχετικής προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία θα τεθεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η προμήθεια αφορά 90 – 100 νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων με πενταετή πρόβλεψη συντήρησης τους προϋπολογισμού μελέτης της τάξης 18 – 20 εκατ. ευρώ».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ