2024-04-09 22:03:36
Φωτογραφία για όταν με ρώτησαν είπα - Τα βότανα είναι η γέφυρα μεταξύ της φύσης και της δικής μας θεραπείας.
Tα συναντάμε παντού,

ακόμα και μέσα στις πολύβουες πόλεις που ζούμε!!!

Bρίσκονται κάτω από τα πόδια μας και ξεπετάγονται ακόμα και μέσα από σχισμάδες του τσιμέντου που μας κυκλώνει!!!

Και αυτό για να μας θυμίζουν πως ναι, τα βότανα είναι η γέφυρα μεταξύ της φύσης και της δικής μας θεραπείας!!!

Και αυτό για να μας θυμίζουν υπέροχα, την ουσία της βαθιάς σύνδεσης μεταξύ της φύσης και της ανθρώπινης ευημερίας, της δικής μας ευημερίας!!! 

Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από συνθετικές θεραπείες, τα βότανα παρέμεναν πάντα μια υπέροχη,

αξιαγάπητη και

αξιόπιστη πηγή θεραπείας!!!

Με τις ρίζες τους να είναι γερά ριζωμένες στη γη και τα φύλλα τους να κοιτάνε και "να φτάνουν τον ουρανό", τα βότανα είναι η γέφυρα που μας επιτρέπει και μας θυμίζει πως να αξιοποιήσουμε την έμφυτη σοφία του φυσικού κόσμου!!!

Φορτωμένα με φαρμακευτικές ιδιότητες, τα βότανα έχουν τη δύναμη να αποκαθιστούν την ισορροπία και να προωθούν την ολιστική θεραπεία στο σώμα και το μυαλό μας!!!


Καθώς αγκαλιάζουμε τα θαύματα των βοτάνων, ξεκινάμε ένα ταξίδι που μας οδηγεί πίσω στις ρίζες μας και μας υπενθυμίζει την εγγενή διασύνδεση μεταξύ της φύσης και της δικής μας αυτοθεραπείας,

ευημερίας,

ευζωίας,

αγαλλίασης!!!

Και ναι, τα βότανα διαθέτουν μια έμφυτη σοφία που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε το δικό μας θεραπευτικό δυναμικό!!!

Τα βότανα κατέχουν μια μακρόχρονη και βαθιά γνώση και έχουν τη δύναμη να καθοδηγήσουν και να καλλιεργήσουν τις δικές μας θεραπευτικές ικανότητες. 

Μέσα στο περίπλοκο πλαίσιο κάθε βοτάνου κρύβεται μια έμφυτη σοφία που έχει σφυρηλατηθεί κατά τη διάρκεια χιλιετιών και που προσαρμόζεται και εξελίσσεται για να ευδοκιμήσει στο αντίστοιχο κάθε εποχή περιβάλλον!!!

Εμείς, αναγνωρίζοντας και σεβόμενοι αυτή την έμφυτη γνώση, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων που προσφέρει η Μητέρα φύση!!!

Μέσω της αξιοποίησης των βοτάνων και των εκχυλισμάτων τους, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι ανακάλυψης και απελευθέρωσης του εγγενούς θεραπευτικού μας δυναμικού, επανασυνδεόμενοι με τη σοφία της φύσης, ώστε να προσεγγίσουμε την ευημερίας μας,

την ευζωία μας,

την ισορροπία μας,

την αγαλλίασή μας!!!

                                κείμενο και επιμέλεια κειμένου : thalia/ntina
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ