2024-04-15 13:35:54
Φωτογραφία για Οι σιδηρόδρομοι της Βουλγαρίας αυξάνουν τα εισητήρια των τρένων κατά 20%
Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι της Βουλγαρίας (BDZ) αλλάζουν τις τιμές των εισιτηρίων τρένων λόγω της δραστικής αύξησης του κόστους της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, ανέφερε το κέντρο Τύπου του εθνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα. Η αύξηση θα είναι 20% κατά μέσο όρο και θα τεθεί σε ισχύ από τις 7 Μαΐου. Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι τιμές των σιδηροδρομικών καρτών παιδικών, φοιτητικών, οικογενειακών, TPL και ενηλίκων, που έχουν συμβολική αξία 1 λέβα.

bta.bg

Ο εθνικός σιδηροδρομικός μεταφορέας δεν έχει αλλάξει τις τιμές του από τις αρχές του 2012, με εξαίρεση την τιμαριθμική αναπροσαρμογή 1,8% το 2020. Μόνο για την περίοδο 2021 έως το τέλος του 2023, το κόστος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 23,2%. Αυτό περιλαμβάνει αυξήσεις στα βασικά καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τις αμοιβές των εργαζομένων, δεδομένου ότι η BDZ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης πληθωρισμού για την περίοδο 2021-2023 είναι 31,9%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εθνικός σιδηροδρομικός μεταφορέας ενημερώνει τις τιμές του σύμφωνα με το αυξημένο κόστος, ανέφερε η ανακοίνωση.


Τα παιδιά έως επτά ετών θα μεταφέρονται δωρεάν με την επίδειξη εγγράφου που να πιστοποιεί την ηλικία του παιδιού και την υποχρεωτική έκδοση εισιτηρίου μηδενικού ναύλου.

Την 1η Απριλίου, το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχεδόν 32 εκατομμύρια BGN για την αγορά 76 εκσυγχρονισμένων βαγονιών για τη μεταφορά επιβατών BDZ και χορήγησε άτοκο δάνειο 154,6 εκατομμυρίων BGN στην Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων Υποδομής για δύο σιδηροδρομικά έργα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ