2024-05-09 16:39:13
Φωτογραφία για Microsoft: Μπορείτε  να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας H Μicrosoft κυκλοφόρησε επιτέλους την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Μόλις το ρυθμίσετε, το passkey σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft χρησιμοποιώντας το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής σας. Λειτουργεί όχι μόνο στα Windows αλλά και στις πλατφόρμες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών της Apple και της Google.

Tα passkeys είναι ένας ευκολότερος και πιο ασφαλής τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται ζεύγος κρυπτογραφικών κλειδιών για να διασφαλίσουν ότι μόνο εσείς μπορείτε να εισέλθετε

. Το μισό του ζεύγους είναι αποθηκευμένο στην τοπική σας συσκευή, προσβάσιμο μόνο μέσω της ασφαλούς τοπικής σας σύνδεσης. Το άλλο μέρος παραμένει στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο. Η απαίτηση και των δύο για να γίνει η σύνδεση αποτρέπει πράγματα όπως διαρροές κωδικών πρόσβασης και επιθέσεις phishing.

Εκτός από την Apple, την Google και τώρα τη Microsoft, οι εταιρείες που υιοθετούν passkeys περιλαμβάνουν τις Amazon, 1Password, Dashlane, Docusign, eBay, PayPal και WhatsApp. Η Google δήλωσε την Πέμπτη ότι τα passkeys της έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ένα δισεκατομμύριο φορές.

Η υποστήριξη λειτουργεί στις εφαρμογές και τους ιστότοπους για υπολογιστές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft 365 (Office) και του βοηθού του Copilot AI. Ο κατασκευαστής των Windows λέει ότι η υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης για τις εφαρμογές του για κινητά «θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες».Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ