2024-05-09 09:40:40
Φωτογραφία για Απεργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια λόγω clawback
Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαστηριακοί γιατροί, προκειμένου όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, να αποτρέψουν τον οικονομικό τους αφανισμό εξαιτίας του θηριώδους clawback που τους επιβάλλεται.

Οι εργαστηριακοί γιατροί κλείνουν τα ιατρεία από τις 8 Μαΐου και οι λόγοι περιγράφονται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Ωστόσο, τα τοπικά μικροβιολογικά εργαστήρια δεν έχουν γνωστοποιήσει προς το παρόν τις προθέσεις τους.

H ανακοίνωση του ΙΣΘ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις διεκδικήσεις και αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών με κλείσιμο των ιατρείων, που ξεκινά την Τετάρτη 8 Μαΐου. Το κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση του καταστροφικού και επαίσχυντου clawback.

Επί δώδεκα συνεχή χρόνια οι εργαστηριακοί γιατροί ....υφίστανται μια διαρκή υφαρπαγή των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ (clawback) , η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αγγίζει τα όρια του 60%. Η λογική εφαρμογής κλειστού προϋπολογισμού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την πλευρά της πολιτείας οφείλει να καλύπτει όχι μόνο τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους επιστήμονες που παρέχουν έργο.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καλύπτει απόλυτα τις αντιδράσεις και διεκδικήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές ενώσεις εργαστηριακών γιατρών και καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία οδηγεί καθημερινά σε αφανισμό τα μικρά και μεσαία διαγνωστικά εργαστήρια. Η κινητοποίηση καλύπτεται και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χριστός Ανέστη!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χριστός Ανέστη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ