2024-05-10 22:14:39
Φωτογραφία για Τρένο σε σταθμό του Μπουένος Άιρες προσκρούει σε βαγόνι- Δεκάδες οι τραυματίες
Οι αρχές στην Αργεντινή αναφέρουν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Μπουένος Άιρες όταν επιβατικό τρένο χτύπησε ένα άδειο βαγόνι στις γραμμές και εκτροχιάστηκε

Από το Associated Press

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ, Αργεντινή -- Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής όταν επιβατικό τρένο χτύπησε ένα άδειο βαγόνι στις γραμμές και εκτροχιάστηκε την Παρασκευή, δήλωσαν οι αρχές, μια σπάνια σύγκρουση που πυροδότησε ερωτήματα σχετικά με τη βασική ασφάλεια.

Το τρένο ήταν καθ' οδόν από το Μπουένος Άιρες προς τα βόρεια προάστια όταν εκτροχιάστηκε γύρω στις 10:30 π.μ. σε μια γέφυρα στη μοντέρνα γειτονιά του Παλέρμο, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας. Οι αρχές είπαν ότι δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί το άδειο βαγόνι ήταν στις ράγες, αλλά ότι διερευνούσαν.

«Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη μηχανική αυτού του ατυχήματος», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Χόρχε Μάκρι από το σημείο της συντριβής, όπου εξήρε την ταχεία εκκένωση των θυμάτων.


Δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο σημείο και 30 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε μέτρια έως σοβαρή κατάσταση, τουλάχιστον δύο με ελικόπτερο με τραύμα στο στήθος και σπασμένα οστά. Ο Alberto Crescenti, διευθυντής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της πόλης, είπε ότι διασώστες με αστυνομικούς σκύλους βοήθησαν 90 άτομα που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια του τρένου, κατεβάζοντας μερικούς από την υπέρβαση του αυτοκινητόδρομου με σχοινί.

Ζαλισμένοι επιβάτες που βγήκαν από τα εκτροχιασμένα βαγόνια είπαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι το τρένο είχε σταματήσει στη γέφυρα για αρκετά λεπτά πριν ξεκινήσει ξανά και χτυπήσει βίαια στο άλλο τρένο, τραντάζοντας τους επιβάτες και ξέφυγε από τις ράγες σε ένα συνονθύλευμα σπινθήρων και καπνού.

Αξιωματούχοι της αρχής σιδηροδρόμων της Αργεντινής, Trenes Argentinos, δήλωσαν ότι η υπηρεσία στη δημοφιλή σιδηροδρομική γραμμή είχε διακοπεί καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη για την ασφάλεια της περιοχής. Ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από το σημείο της συντριβής για να δημιουργηθεί χώρος για τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης.

Η σύγκρουση έφερε αυξημένο έλεγχο στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Αργεντινή, όπου μια σειρά από πολλά σιδηροδρομικά δυστυχήματα από το 2012-2014 άφησαν πάνω από 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Εκείνη την εποχή προέκυψε ότι οι απαρχαιωμένες υποδομές, οι καθυστερήσεις και το ανθρώπινο λάθος είχαν αφήσει το σιδηροδρομικό σύστημα ευάλωτο σε ατυχήματα, ωθώντας την κυβέρνηση να επενδύσει σε νέα συστήματα ασφάλειας και πέδησης.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ