2024-05-31 08:13:19
Φωτογραφία για 30+ Καλοκαιρινές διακοσμήσεις για το τζάκι με φυσικά υλικά
Λόγω και του μεγέθους  αλλά και του σημείου που συνήθως είναι τοποθετημένο, με τρόπο που να κυριαρχεί οπτικά στον χώρο, το σημείο του τζακιού είναι από τα κατ΄εξοχήν κατάλληλα για εποχιακές  διακοσμήσεις. 

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ειδικά ένα μεγάλου όγκου τζάκι που δεν καταφέρνει αισθητικά να "μεταμορφωθεί" για το διάστημα που παραμένει σβηστό, είναι ένα παράταιρο διακοσμητικό στοιχείο, ενώ δεν είναι καθόλου δύσκολο από ...κομπάρσο να το κάνετε ...πρωταγωνιστή και στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Αποσύρετε λοιπόν όσα "βαριά" και χειμωνιάτικα διακοσμητικά το περιστοιχίζουν και δημιουργείστε στο σημείο αυτό, ανάλογα και με τον συνολικά διαθέσιμο χώρο, μια καλοκαιρινή σύνθεση βασισμένη σε φυσικά υλικά και στοιχεία που παραπέμπουν σε καλοκαίρι. Ξύλο, γυαλί, πηλός, σκοινί, κοχύλια, άμμος, ψάθα και λίγο ...χρώμα, οι βασικοί σας σύμμαχοι σε αυτού του τύπου τις διακοσμήσεις και οι ιδέες για να τα συνδυάσετε ανεξάντλητες. 


Φυτά-λουλούδια σε γλάστρες ή βάζα, που τον χειμώνα λόγω θερμοκρασίας δεν μπορούν να τοποθετηθούν στον χώρο γύρω από το τζάκι, στην διάρκεια του καλοκαιριού είναι το πιο καλαίσθητο και φυσικό στοιχείο για το συγκεκριμένο σημείο. 

Επίσης βότσαλα, φυσικά ή διακοσμητικά κοχύλια, γυάλες και μπουκάλια με άμμο ή λουλούδια, ψάθινα καπέλα και καλάθια, καλοκαιρινά καραβάκια, σανίδες από παλέτες για να φτιάξετε ...πίνακες ζωγραφικής, ξύλινες κορνίζες που θα βάψετε και θα γεμίσετε με ...θάλασσα, άδεια βάζα από συσκευασίες τροφίμων κλπ. είναι κάποια από τα ιδιαίτερα οικονομικά υλικά και αντικείμενα για χρήση σε καλοκαιρινές συνθέσεις/διακοσμήσεις στο σημείο που βρίσκεται το τζάκι.  

Οι εποχιακές αυτές διακοσμήσεις, βασισμένες σε απλά και φυσικά υλικά, είναι κατάλληλες ακόμη και για ιδιαίτερα κλασσικά διακοσμημένους χώρους.  Εκεί θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο γυαλί (γυάλες, βάζα κλπ) και απλώς στα ξύλινα στοιχεία θα δώσετε το ανάλογο ύφος.  

Ακόμη όμως και αν δεν διαθέτετε τζάκι μπορείτε θαυμάσια να ...μιμηθείτε αυτού του ύφους τις διακοσμήσεις με φυσικά καλοκαιρινά στοιχεία για να διακοσμήσετε π.χ ένα μεγάλο ράφι και το κομμάτι τοίχου που το περιστοιχίζει, τον χώρο πάνω και γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι, μια συρταριέρα κλπ. δημιουργώντας έτσι στον χώρο του καθιστικού ένα κεντρικό σημείο με έντονη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ