2024-06-04 14:38:59
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ οι desktop επεξεργαστές AMD Ryzen 9000-series (Granite Ridge)

 Οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές Ryzen 9000 της AMD για την πλατφόρμα desktop, οι οποίοι είναι γνωστοί με το κωδικό όνομα «Granite Ridge» και βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Zen 5» αναμένεται να λανσαριστούν στα τέλη Ιουλίου του 2024.Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται διάφορες πηγές, ενώ η AMD αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις, τόσο για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής «Zen 5» που προορίζονται για την αγορά των φορητών υπολογιστών όσο και για την αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών στην έκθεση Computex 2024 που θα ανοίξει τις πύλες της στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν.

Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς επεξεργαστών διαθέτουν 16, 12, 8 και 6 πυρήνες και επεκτείνονται στις σειρές Ryzen 9, Ryzen 7 και Ryzen 5 όπως ακριβώς συνέβη και με το ντεμπούτο των Ryzen 7000-series. Όπως αναφέραμε, δεν αποκλείεται η Dr. Lisa Su, CEO της εταιρείας να ανακοινώσει τα παραπάνω μοντέλα στην κεντρική ομιλία της στην Computex 2024 αποκαλύπτοντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις τους.

Η κυκλοφορία των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 9000 «Granite Ridge» στα τέλη Ιουλίου σημαίνει ότι στην έκθεση Computex 2024 πρόκειται να δούμε πολλές νέες μητρικές πλακέτες για τη νέα πλατφόρμα της AMD. H εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει νέα σειρά από chipsets παρακάμπτοντας τη σειρά AMD 700. Τα νέα chipsets θα ανήκουν στην AMD 800-series με τις ναυαρχίδες να ονομάζονται AMD X870 και X870E.

Μαζί θα ανακοινωθούν τα «μεσαία» ή mainstream chipsets με τις ονομασίες AMD B850 και B850E καθώς και τo «εισαγωγικό» ή entry-level A820. Η προηγούμενη γενιά chipsets δεν πρόκειται να πάει… πουθενά επί του παρόντος καθώς αρκετοί κατασκευαστές mainboards πρόκειται να παρουσιάσουν νέες υλοποιήσεις όπως είναι το B650E AORUS PRO X USB4 της GIGABYTE. Η νέα σειρά desktop επεξεργαστών Ryzen 9000 θα ταιριάζει βεβαίως στο υπάρχουν socket AM5 και θα είναι συμβατή με τα σημερινά mainboards που «ολοκληρώνονται» γύρω από chipsets της σειράς AMD 600. Άλλωστε, οι περισσότεροι κατασκευαστές μητρικών πλακετών έχουν ήδη διαθέσει σχετικές ενημερώσεις BIOS για να τις καταστήσουν συμβατές με τη νέα γενιά επεξεργαστών της AMD. Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ