2024-06-14 16:40:45
Φωτογραφία για Πως φτάσαμε στο τσιμέντωμα των γραμμών του “Μουτζούρη”- Ποιός υπέγραψε την αρχική μελέτη
Ο προιστάμενος του Τμήματος Κτιρίων και Δημοσίων Χώρων του Δήμου Βόλου Γιάννης Αρέθας, αλλη μελέτη υπέγραψε για την προστασία των γραμμών του τρένου του Πηλίου στην Αγριά και άλλη αυθαίρετη τακτική εφαρμόστηκε καθώς τις “τσιμέντωσαν”.

gegonota.news

Τον λόγο για την προστασία του μνημείου έχει η εισαγγελία καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού κινείται νομικά και δόθηκε σήμα διακοπής εργασιών. Τις τακτικές Μπέου και του αντιφημάρχου του Μ. Καπουρνιώτη, καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λημνιός και αναφέρει:

“Όταν ξέμεινε από πανηγυρισμούς ο Μπέος και οι ακόλουθοι του για το “κατόρθωμα” της καταστροφής ενός ιστορικού διατηρητέου τεχνικού έργου ,όπως των σιδηροτροχιών του Μουτζούρη, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Υποχρεώθηκε να επαναφέρει τις σιδηροτροχιές , να τις τοποθετήσει ξανά και να αποδεχθεί την μελέτη που είχε εγκρίνει το υπουργειο πολιτισμού.


Έτσι ,με κόστος πρόσθετο σε χρόνο και χρήμα, συνεχίστηκαν οι εργασίες στο παράλιο μέτωπο της Άγριας .

Όμως και πάλι οι υπηρεσίες που επιβλέπει η δημοτική αρχή παραβίασαν την τεχνική μελέτη και αντί για κυβολιθους (όπως είναι σε όλο το άλλο μηκος) έριξαν σκυρόδεμα μέχρι που κάλυψαν τις ράγες του ιστορικού τραίνου.

Είναι προφανές ότι η παραβίαση της άδειας εργασιών δεν περιορίζεται μόνο στην αλλοίωση του μνημείου.

Ο Μπέος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επέβαλαν την παράβαση επειδή έχουν εθιστεί στην επίδειξη θράσους, ισχύος και περιφρόνησης προς τους κανόνες λειτουργίας μιας κοινωνίας ανθρώπων.

Η ατιμωρησία που τους επιφυλάσσει μέχρι τώρα η κρατική δομή,τους ωθεί να παραβιάζουν τα νομικά όρια και να αποτελούν κακό παράδειγμα αρχής και εξουσίας προς τους νέους συμπολίτες μας . Δεν θα πρέπει να περάσει ατιμώρητη η νέα αυτή πρόκληση ,η όποια συνοδεύεται με χυδαίους και ποταπούς (μπεικους) χαρακτηρισμούς για την προϊσταμένη της τοπικής Εφορίας Νεότερων Μνημείων.

Τέτοιες περίοδοι ανωμαλίας έχουν ξανά επιβληθεί στην κοινωνία της χώρας μας

Δεν άντεξαν για πολύ”.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ