2012-07-03 12:47:11
Φωτογραφία για Ειρήσθω Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο…
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Υ Τ Ο Κ Λ Η Τ Ο Σ «σύμβουλος στρατηγικής» της Τουρκίας κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί, από τη δήλωση που έκανε προχθές στη Λευκωσία, ο νέος υπουργός Εξωτερικών του ελλα-δικού μας κράτους Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Είναι στρατηγικό λάθος της Τουρκίας - είπε - να μην αντιλαμβάνεται [α] τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και [β] τους σημαντικούς φυσικούς πόρους στην κυπριακή ΑΟΖ, ως κίνητρα για ταχύτατη επίλυση του Κυπριακού».

Αυτή η δήλωση, αυτή η αντίληψη των πραγμάτων κι ο τρόπος σκέψης, αποτελεί έκφραση, προϊόν και συνάμα απόδειξη τών περί Τουρκίας ψευδαισθήσεων που διαχρονικά τρέφουν οι ανίκανες να εκπονήσουν αποτελεσματική ελληνική στρατηγική ηγεσίες Αθηνών και Λευκωσίας. Άλλο ένα δείγμα της πολιτικής του κατευνασμού και του «καλοπιάσματος του θηρίου» που επέτρεψε στον Τούρκο κατακτητή να εδραιώνει ατιμώρητος κι ανενόχλητος επί 38 χρόνια τα παράνομα κεκτημένα στην Κύπρο και να προωθεί την επεκτατική του στρατηγική σε βάρος του Ελληνισμού.


Π Ο Ι Α ΕΙΝΑΙ η στρατηγική της Τουρκίας, ποιοι είναι οι στρατηγικοί της στόχοι και, άρα, το εκάστοτε «στρατηγικό λάθος» ή το «στρατηγικά ορθό», τα έχει ορίσει η ίδια, με προφανώς τουρκικά (και όχι ελληνικά) κριτήρια βεβαίως, πάνω από μισό αιώνα. Και τα προωθεί επίμονα, υπομονετικά και ανυποχώρητα: Από τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ του 1956 έως και το «Στρατηγικό Βάθος» του νυν υπ.Εξ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Στρατηγική επιμονή επί της οποίας, εξίσου διαχρονικά, έσπασαν τα μούτρα τους ΟΛΕΣ οι ελληνικές (Αθηνών και Λευκωσίας) ψευδαισθήσεις και ευσεβοποθισμοί:

Από τον Καραμανλή τον πρώτο (με υπ.Εξ. τον Ευάγγελο Αβέρωφ) ώς τον Παπανδρέου τον τρίτο (με, ποιος θυμάται, ποιον υπ.Εξ.) κι από τον Μακάριο Γ΄ ώς τον Δ. Χριστόφια… Οι οποίοι, προφανώς, πάντα «ήξεραν» και «συμβούλευαν» την Τουρκία για το… καλό των στρατηγικών της συμφερόντων, με τον τελευταίο να εκλιπαρεί κιόλας τον νεο-σουλτάνο Ερντογάν να φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο για να του… εξηγήσει το όραμά του για λύση που να εξυπηρετεί και τα τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα!

Θ Α ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ απλώς μίαν ακόμα γελοιότητα, προστιθέμενη σε μυριάδες παρόμοιες του παρελθόντος, η δήλωση Αβραμόπουλου, αν έλειπε από αυτήν η χριστόφειος σύνδεση των προσφερομένων προς την Τουρκία ΚΙΝΗΤΡΩΝ, με τον «πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ». Σύνδεση που την καθιστά άκρως επικίνδυνη. Είναι αντίληψη που προσφέρει εθελουσίως έρεισμα νομιμοποίησης του τουρκικού επεκτατισμού στην κυπριακή ΑΟΖ και που αποδέχεται ως «κατανοητά στρατηγικά συμφέροντα» την τουρκική επιδρομικότητα. Και μάλιστα με «λύση του Κυπριακού στη βάση των προτάσεων Χριστόφια» που απορρίπτει σθεναρά η πλειοψηφία του λαού και τρέμει η ψυχή των Κυπρίων μήπως την αποδεχτούν οι Τούρκοι ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Είναι τόσο μεγάλη η μανία της «Χαραυγής» ν’ αποκρύψει απ’ τους αναγνώστες της το ότι ο Χριστόφιας έφερε στην Κύπρο την Τρόικα και υπήγαγε την Κύπρο στην Τροϊκανή Κυριαρχία, ώστε έφθασε μέχρι του σημείου να εμφανίζει χθες στην 1η της σελίδα την Τρόικα όχι ως Τρόικα αλλά ως… «τριμερή ευρωπαϊκή επιτροπή»; Είναι η «κάποια μάρκα βαζελίνης» περί της οποίας το σκίτσο του Γ. Μιτίδη, Κυριακή στην «Αλ.» και το «μιααα ωωωραίααα πεταλούουουδαααα» του κ. Πιν την Τετάρτη στον «Φ»;

Λάζ.Α.Μαύρος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ