2012-07-03 15:32:05
Φωτογραφία για Υπό μερικό έλεγχο πολλά πύρινα μέτωπα στο Κολοράντο
Να θέσουν υπό έλεγχο ένα μεγάλο μέρος των πλέον καταστροφικών πυρκαγιών στην ιστορία του Κολοράντο έχουν καταφέρει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας, περίπου το 70% των πύρινων μετώπων είναι υπό έλεγχο, αλλά πολλές άλλες εστίες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περίπου 32.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη, ενώ πάνω από 600 κατοικίες έχουν καταστραφεί. Σύμφωνα με το BBC, οι κάτοικοι αρκετών περιοχών θα χρειαστεί να περιμένουν τέσσερις ώς έξι εβδομάδες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η παρατεταμένη ξηρασία αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και την εξάπλωση των πύρινων εστιών.

Οι αρχές ευελπιστούν ότι η πρόγνωση του καιρού για επικείμενες βροχοπτώσεις θα βοηθήσει το έργο των 1.500 πυροσβεστών που βρίσκονται στα σημεία της καταστροφής.


Ο κυβερνήτης της πολιτείας, μετά την επίσκεψή του στις κατεστραμμένες περιοχές, δήλωσε ότι «δεν έχουμε ζήσει παρόμοιες φωτιές στην ιστορία του Κολοράντο».

Συντριβή ενός C-130 στη Νότια Ντακότα

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα C-130 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Νότια Ντακότα συνετρίβη τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το BBC, νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του αεροσκάφους, βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Άλλα τρία μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πολιτείας, ενώ δύο στρατιώτες αγνοούνται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πιλότου, σημειώνοντας πως ο αμερικανικός λαός συμμερίζεται την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας των επιζώντων.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ