2012-07-03 18:22:03
Φωτογραφία για Ποιος πρέπει να φοβάται τον ήλιο και τη ζέστη;
Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία και πότε ο ήλιος μπορεί να σας βλάψει... Ο ήλιος δεν είναι δυστυχώς το ίδιο φιλικός με όλους μας, μάλιστα κάποιοι από εμάς πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο ώστε να μην μας δείξει… τα δόντια του.

Αν έχετε πολλές ελιές

Οι ελιές είναι ευαίσθητες στον ήλιο και αποτελούν ένα ακόμη λόγο για να είστε προσεκτικοί στην έκθεσή σας στην ηλιακή ακτινοβολία. Όταν εκτίθεστε στον ήλιο θα πρέπει να τις προστατεύετε πάντα με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Αν διαπιστώσετε ότι αποκτούν ακανόνιστο σχήμα, μεγαλώνουν σε μέγεθος ή παρατηρήσετε δυσχρωμίες πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

Αν λαμβάνετε φάρμακα

Ορισμένα αντιβιοτικά που χορηγούνται για την ακμή (τετρακυκλίνες), τα αντιμυκητιασικά, τα διουρητικά, φάρμακα για τον διαβήτη, φάρμακα κατά της αρθρίτιδας, αλλά και τα φάρμακα για την πίεση, θέλουν προσοχή κατά την έκθεση μας στον ήλιο
. Αν λαμβάνετε λοιπόν κάποια φαρμακευτική αγωγή προτού εκτεθείτε στον ήλιο, δεν χάνετε τίποτα να ρωτήσετε το γιατρό, αν τα φάρμακα που λαμβάνετε μπορεί να σας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα με τον ήλιο. Ακόμη αν βγάζετε εξανθήματα κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο, τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε δερματολόγο, καθώς υπάρχει η πιθανότητα κάποια ουσία να σας προκάλεσε φωτοευαισθησία.

Αν έχετε προβλήματα καρδιάς

Η έκθεση σε αυξημένες θερμοκρασίες επιβαρύνει την καρδιακή λειτουργία. Καλό είναι λοιπόν αν αντιμετωπίζετε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και τις εξόδους τις ώρες της ημέρας που έχει πολύ ζέστη (π.χ. το μεσημέρι). Παράλληλα θα πρέπει να καταναλώνετε άφθονα υγρά, όχι αλκοολούχα, και ελαφριά γεύματα.

Αν έχετε υπόταση

Η ζέστη και ο ήλιος μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη, αδυναμία, στην περίπτωση που έχετε χαμηλή πίεση. Λόγω της ζέστης μπορεί να αισθανθείτε και έντονη τάση λιποθυμίας. Φροντίστε και σε αυτήν την περίπτωση να ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό σας γιατί όταν χάνει πολλά υγρά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών πέφτει η αρτηριακή πίεση.

Αν υποφέρετε από άσθμα

Μπορεί να σας προκαλέσει ταχύπνοια και δυσχέρεια στην αναπνοή. Να έχετε πάντα μαζί σας το εισπνεόμενο φάρμακο που σας έχει δώσει ο γιατρός.

Ποιος άλλος να προσέχει;

Οι ηλικιωμένοι αλλά και τα μωρά είναι πιο ευαίσθητοι στις υψηλές θερμοκρασίες και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία. Ακόμη η έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη για όσους έχουν φλεβίτιδα, κιρσούς, ευρυαγγείες.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα νέα σχέδια της Susan Sarandon
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα νέα σχέδια της Susan Sarandon
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ