2012-07-03 19:16:27
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς σταδιακά, μετά την χειρουργική επέμβαση στο μάτι του. 

Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες έχει σειρά συσκέψεων με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, καθώς η τρόικα επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.

Στο κόκκινο βρίσκονται όλα τα οικονομικά υπουργεία καθώς οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια είναι εξονυχιστικοί, προκειμένου να διαπιστώσουν σε ποιούς τομείς καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και ποιές αποκλίσεις εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Από τα αποτελέσματα δε των ελέγχων θα κριθεί η στάση των δανειστών μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι θα είναι σκληρές και γι αυτό ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν «πειστικό» σχεδιασμό προώθησης και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, ούτως ώστε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.΄


Επίσης, τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών θα παραστεί στο Eurogroup και θα ενημερώσει τους συναδέλφους του τόσο για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, όσο και για το τί προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν για δεύτερη φορά, την Τετάρτη, την διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσουν απέναντι στην τρόικα αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπήρξε καλό κλίμα ωστόσο δεν έλειψαν οι διαφωνίες για το ποιές πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα επαναδιαπραγματευθεί η Ελλάδα τους όρους του μνημονίου.

Όπως δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, έγινε μια γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις προγραμματικές δηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή και εν όψει της άφιξης της τρόικας.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: JAMES ο κυνηγός!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: JAMES ο κυνηγός!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ