2012-07-03 20:06:33
Φωτογραφία για Πρεμιέρα με ήττα αλλά και ελπίδες!
Την ήττα με 2-1 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ωστόσο οι μικροί του Κώστα Τσάνα με την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν πως μπορούν να πετύχουν κάτι καλό στην διοργάνωση.

Έχοντας να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά δυνατή Ισπανία, το έργο της Εθνικής στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ήταν εκ των προτέρων πολύ δύσκολο. Άλλωστε οι Ίβηρες εκτός από τους Άνδρες όπου τα τελευταία έξι χρόνια κερδίζουν όποια διοργάνωση υπάρχει, έχουν κάνει τεράστια δουλειά και στις μικρές κατηγορίες.

Δουλειά όμως φαίνεται πως γίνεται και στην Εθνική, κάτι που αποδείχθηκε και σήμερα. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα ναι μεν ηττήθηκαν από την Ισπανία με 2-1, ωστόσο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, με την μπάλα κάτω, δημιούργησαν ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ και θα μπορούσαν να πάρουν και τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν τα κατάφεραν αλλά τα χαμόγελα για την εμφάνιση θα πρέπει να υπάρχουν.


Κακό το πρώτο μέρος

Βέβαια για να μην τα λέμε όλα ρόδινα, το πρώτο μέρος της Εθνικής ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα κακό. Οι μικροί έδωσαν από την αρχή χώρο στους Ισπανούς και αρκέστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι και παρότι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς και συγκεκριμένα με τον Γιαννιώτα στο 27', βρέθηκαν πίσω στο σκορ τρία λεπτά αργότερα. Σκόρερ ο Ροντρίγκεθ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ έκανε το 0-1.

Οι Ίβηρες στο 40' κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους σε μια φάση που ο Καπίνο φέρει ευθύνη, μιας και μετά από κόρνερ έκανε άστοχη έξοδο, με συνέπεια ο Οσέντε να κάνει το 0-2. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, με τον Κατίδη να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον τερματοφύλακα της Ισπανίας στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μέρα με τη νύχτα στο δεύτερο

Την ήττα με 2-1 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ωστόσο οι μικροί του Κώστα Τσάνα με την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν πως μπορούν να πετύχουν κάτι καλό στην διοργάνωση.

Και ενώ όλοι περίμεναν πως μετά το 0-2, αλλά και την εικόνα του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί θα έκαναν πάρτι διαψεύστηκαν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε εξαιρετικά δυνατά στον αγώνα και πίεσε από το πρώτο λεπτό, δείχνοντας πως ήθελε να μπει και πάλι στον αγώνα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους παίκτες του Τσάνα στην επανάληψη ήταν στο 65' όταν ο εκ των κορυφαίων της Εθνικής Μαυρίας, γύρισε στον Διαμαντάκο που δεν μπόρεσε για λίγο να κάνει το 1-2.

Ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός του Ολυμπιακού κατάφερε να μειώσει το σκορ. Ο Φουρνάλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κατίδης γύρισε στον Διαμαντάκο και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών. Το 1-2 ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή της Εθνικής, καθώς παρά την πίεση που άσκησε δεν μπόρεσε να βρεθεί με αξιώσεις στην εστία των αντιπάλων.

Επόμενη αντίπαλος της Εθνική θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή η Εσθονία, ενώ στον όμιλο υπάρχει και η Πορτογαλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας(72' Μπούζας), Μαυρίας(78' Μπακασέτας), Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Φουρλάνος(81' Μπουχαλάκης).

Ισπανία (Χουλέν Λοπετέγι): Αριθαμπαλάγα, Μανκίγιο, Γκριμάλντο, Οσέντε, Χουάνμι, Σούσο, Χεσέ Ροντρίγκεθ(52' Αλκάθερ), Χόνι, Νίγκεθ, Τόρες(64' Χοσέ Καμπάνια), Ντεουλοφέου(84' Χουάν Μπερνάτ).

www.gazzzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΝΤΟΡΣΕΪ ΟΙ ΚΙΝΓΚΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΝΤΟΡΣΕΪ ΟΙ ΚΙΝΓΚΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ