2012-07-03 20:18:03
Φωτογραφία για Υπό έλεγχο οι μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία
Οι δύο δασικές πυρκαγιές που από την περασμένη Πέμπτη έχουν κάψει στην ανατολική Ισπανία επιφάνεια ίση με όση κάηκε σε όλη τη χώρα, από όλες τις άλλες πυρκαγιές μαζί, από τις αρχές του... Ιανουαρίου, έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπογραμμίζοντας το μέγεθος της καταστροφής, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαλένθια, ο υπουργός Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ είπε ότι κάηκαν περίπου 500.000 στρέμματα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο ελικόπτερα συνετρίβησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους πιλότους, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή, οι δύο πυρκαγιές επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα τις τελευταίες ημέρες, υποχρεώνοντας τις αρχές να απομακρύνουν από την περιοχή περίπου 4.000 άτομα. Πολλοί από τους κατοίκους πάντως έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους.

Σχεδόν 2.000 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 40 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας σήμερα να περιορίσουν σημαντικά την έκταση του μετώπου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ