2012-07-03 21:43:04
Φωτογραφία για Οι τέσσερις της ΝΔ που ζητούν μετωπική σύγκρουση με την τρόικα
«Πρώτα αποδεικνύουμε την προθυμία μας για διαρθρωτικές αλλαγές και κατόπιν ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου». Σε αυτή τη γραμμή έχει κατασταλάξει η κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη της ότι είναι η ενδεδειγμένη τακτική απέναντι στην Τρόικα Διαφορετική άποψη πρεσβεύουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», ορισμένα στελέχη του Μαξίμου, αλλά και υπουργοί. Θεωρούν ότι θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής να ενημερωθεί η Τρόικα για τις προθέσεις της Αθήνας ως προς τις αλλαγές στους όρους δανειοδότησης της χώρας.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο Γιάννης Μουρμούρας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η άποψη των στελεχών αυτών, προφανώς «εδράζεται» σε μια βασική αρχή: Πώς στις διαπραγματεύσεις, όταν η μία πλευρά δεν «εγγράφει» αιτήματα ή και αξιώσεις, τότε ο χρόνος που κυλά συχνότατα επιβεβαιώνει τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»...

Στον αντίποδα κινείται βεβαίως η άποψη, η οποία τελικά επικράτησε: Η χώρα οφείλει να φανεί αξιόπιστη, να αμβλύνει την καχυποψία των Ευρωπαίων και, όταν διαπιστώσει ότι το έχει καταφέρει, να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Υπέρμαχοι της γραμμής αυτής ήταν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης, αντίστοιχα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ