2012-07-04 00:44:07
Φωτογραφία για Καθαιρέθηκε επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας
Άλλος ένας επικεφαλής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας καθαιρέθηκε την Τρίτη από τα καθήκοντά του, με αφορμή το «φιάσκο» της έρευνας για την ομάδα των νεοναζιστών που δολοφόνησαν εννέα μετανάστες - μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα - και μια αστυνομικό. Ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας, ο συντηρητικός Γιεργκ Γκάιμπερτ, ζήτησε από τον Τόμας Ζίπελ, τον πρόεδρο της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών του κρατιδίου (Φερφάσουνγκσουτς) να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Η καθαίρεση του Ζίπελ σημειώνεται μία ημέρα μετά την παραίτηση του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών Χάιντς Φρομ. Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Φρομ είχε αποκαλύψει ότι οι φάκελοι που περιείχαν πληροφορίες για τους νεοναζιστές καταστράφηκαν εκουσίως από μέλη της υπηρεσίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Θουριγγίας εξήγησε ότι ο Ζίπελ απώλεσε την εμπιστοσύνη του τοπικού κοινοβουλίου όπου δρούσε επί χρόνια η τριμελής ακροδεξιά οργάνωση Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), κάτω από τη μύτη της υπηρεσίας του. Τα τρία μέλη της NSU φέρονται να σκότωσαν δέκα άτομα μεταξύ 2000-2006. Οι δύο από αυτούς βρέθηκαν νεκροί ενώ το τρίτο μέλος, η Μπεάτε Τσεπ, παραδόθηκε στις αρχές και παραμένει προφυλακισμένη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ