2012-07-04 00:44:01
Φωτογραφία για Μήνυση για κακοδιαχείριση στον ΠΑΟΚ
O πολυπράγμων Μπάμπης Αποστολίδης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την 3ετία 2007-2010, με βάση την πορισματική έκθεση που συνέταξαν ορκωτοί λογιστές ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε, κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Το πόρισμα τιτλοφορείται «Έκθεση Ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως την 30/6/2010», περίοδο κατά την οποία διατέλεσαν πρόεδροι της ομάδας, τόσο ο Θεόδωρος Ζαγοράκης όσο και ο Ζήσης Βρύζας, και διενεργήθηκε από την εδρεύουσα στην Αθήνα εταιρία ορκωτών λογιστών «Crowe Horwath» με εντολή που έδωσε η 3μελης επιτροπή διαφάνειας του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Στην έκθεση διαπιστώνονται, μεταξύ άλλων, διαφορές μεταξύ εισπράξεων από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας αλλά κι από την πώληση εισιτηρίων πριν από τους αγώνες, όπου προκύπτει έλλειμμα 50.474 ευρώ, υπέρογκες αμοιβές σε μάνατζερ ποδοσφαιριστών που σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζουν ακόμη και το 24% τη στιγμή που η συνήθης αμοιβή κυμαίνεται από 7 έως 10%, αποδείξεις πληρωμής στις οποίες δεν επισυνάπτεται καταθετήριο τραπεζικού λογαριασμού, έλλειψη κατάλληλων συστημάτων Λογιστικής και Εσωτερικού Ελέγχου προκειμένου να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ, σημαντικές αυξήσεις δαπανών φύλαξης και έξοδα από εκκαθαρίσεις αγώνα
. Ακόμη, προκύπτει ότι η επιταγή ποσού 93.251,85 ευρώ που ελήφθη ως χρηματική διευκόλυνση από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Βιολίδη, πληρώθηκε δύο φορές.

Ο Χ. Αποστολίδης επικαλούμενος τα στοιχεία της έκθεσης, κάνει λόγο στην μηνυτήρια αναφορά για διάπραξη αδικημάτων που αφορούν τις πράξεις της υπεξαίρεσης και της απιστίας, καθώς και παραβάσεις που συνδέονται με την φορολογική νομοθεσία.

Ο ίδιος στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς σημειώνει ότι αφορμή για την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, αποτέλεσε ο ορισμός του ως πληρεξούσιου δικηγόρου τού επιχειρηματία Γιάννη Καμπάνη που στις αρχές του χρόνου εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της. «Η πρόθεση του κ. Καμπάνη ως επενδυτή τελικώς απεσύρθη για πολλούς λόγους, αλλά πρωτίστως και κυρίως επειδή ποτέ το δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν παρήσχε στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο και την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ», διευκρινίζει ο Χ. Αποστολίδης.

Περαιτέρω, τονίζει ότι το πόρισμα της έκθεσης τού απεστάλη σε φάκελο ανωνύμως από άγνωστο αποστολέα και διερωτάται γιατί το περιεχόμενό της κρατείται μυστικό από τον Οκτώβριο που συνετάχθη. Σημειώνει δε ότι καλό για τον ΠΑΟΚ είναι μόνο η διαφάνεια και η πορεία του σύμφωνα
 taxalia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ