2012-07-04 00:49:09
Φωτογραφία για Εκατομμύρια μέλισσες νεκρές από δηλητήριο στο Οροπέδιο!
Έγκλημα στο Οροπέδιο Λασιθίου, με θύματα εκατομμύρια μέλισσες, οι οποίες δέχτηκαν την επίθεση με ψεκασμό δηλητηρίου, με αποτέλεσμα... το θάνατο τους και την οικονομική καταστροφή για τους ιδιοκτήτες τους!

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κριτσωτάκης

Με βάση τις εκτιμήσεις των θυμάτων της εγκληματικής ενέργειας πάνω από το 60% των μελισσών που έχουν στην κατοχή τους οι τρεις μελισσοκόμοι στον Άγιο Χαράλαμπο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, έχει ήδη σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τον μελισσοκόμο κ. Μιχάλη Κολιακουδάκη, το έγκλημα διαπράχθηκε πιθανότατα την περασμένη Παρασκευή.

"Ο ψεκασμός πρέπει να είναι φρέσκος. Να έχει γίνει δηλαδή την περασμένη Παρασκευή με ένα μηχάνημα ειδικό σαν τουρμπίνα, το οποίο ψεκάζει με πολύ ορμή. Η καταστροφή είναι μεγάλη αφού έχω χάσει ήδη 120 από τα 200 μελίσσια μου. Ενώ είναι άγνωστο αν οι μέλισσες που μέχρι σήμερα είναι ζωντανές, αύριο καταφέρουν να επιβιώσουν", λέει ο κ. Κολιακουδάκης, ο οποίος τονίζει ότι ανάλογη είναι και η ζημιά των άλλων δύο μελισσοκόμων.


Το παράδοξο είναι ότι εδώ και 30 χρόνια που είναι επαγγελματίας μελισσοκόμος ο κ. Κολιακουδάκης δεν έχει βλάψει κανέναν και ούτε είχε ποτέ προηγούμενα. Κάτι που συνηγεορεί στο γεγονός πως κάποιος ντόπιος μάλλον δεν επιθυμεί την ύπαρξη των μελισσοκόμων που είναι από όλα μέρη της Κρήτης, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

"Τα μελίσσια μου, ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που δεν εμπόδιζαν κανέναν. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα ήθελε να κάνει αυτή την καταστροφή σε ανθρώπους μεροκαματιάρηδες", καταλήγει ο ίδιος, λέγοντας οτι η ζημιά είναι πολλές χιλιάδες ευρώ.
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ