2012-07-04 00:48:42
Φωτογραφία για Συνεχίζεται ο σάλος με το νταβατζιλίκι των 25 ευρώ που ζητάει η CYTA από τους άνεργους που κάνουν αίτηση για να δουλέψουν!
Διαβάστε τι απαντάει η ίδια η εταιρεία

Δεν έχει τέλος η κατακραυγή από πολίτες, sites και blogs για την απόφαση του κυπριακού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Cyta να ζητά το ποσό των 25 ευρώ από τους υποψηφίους που αναζητούν...εργασία Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα του δικτυακού της τόπου, «οι αιτήσεις για θέσεις στη Cyta υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι αιτητές θα πρέπει το αργότερο ως τις 3/07/2012, η ώρα 12.00 (το μεσημέρι) να:

Α) υποβάλουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ την αίτηση τους και

Β) καταβάλουν το τίμημα των €25 για υποβολή της αίτησης (για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση θα πρέπει να καταβληθεί και το σχετικό τίμημα).

Το τίμημα υποβολής αίτησης είναι €25 και δεν θα επιστρέφεται».

Η εταιρεία απάντησε με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται ότι η αίτηση παραβόλου για τους υποψηφίους αποτελεί συνηθισμένη πρακτική πολλών κυπριακών αλλά και ξένων εταιρειών με σκοπό να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η διαδικασία, ενώ διευκρινίζεται ότι το εν λόγω ποσό θα επιστραφεί σε όσους πληρούν τα κριτήρια και προχωρήσουν στο στάδιο των γραπτών διαγωνισμών.


Η ανακοίνωση της μητρικής Cyta έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης Ωρομίσθιου και Μηνιαίου Προσωπικού η Cyta διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η καταβολή τιμήματος για την υποβολή της αίτησης καθιστά την όλη διαδικασία των προσλήψεων πιο γρήγορη, προς όφελος των ενδιαφερομένων. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί στην Κύπρο και στο εξωτερικό, απαιτώντας μάλιστα μεγαλύτερο τίμημα, που κυμαίνεται από €30 μέχρι €50.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη προκήρυξη της Cyta, για Ωρομίσθιο και Μηνιαίο Προσωπικό, αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των αιτήσεων για κενές θέσεις στη Cyta έχει αυξηθεί εντυπωσιακά (σχεδόν τριπλασιαστεί) τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο, πολλοί αιτητές να μην πληρούν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που δημοσιεύονται στην προκήρυξη ή να μην παρουσιάζονται στη γραπτή εξέταση. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία προσλήψεων, προκαλώντας επιπρόσθετη ταλαιπωρία σε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται και, παράλληλα, αυξάνει σημαντικά το κόστος της.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι, στην τελευταία γραπτή εξέταση για τις θέσεις Γραφέων 3ης Τάξης (Αρ. Προκήρυξης: 2/2010), κλήθηκαν 1.106 υποψήφιοι που πληρούσαν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις της προκήρυξης (από τους 3.278 συνολικά υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση) και τελικά προσήλθαν μόνο 667 υποψήφιοι.

Παρά ταύτα, η Cyta, σεβόμενη τις ευαισθησίες του κοινού στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, διευκρινίζει ότι το τίμημα των €25 θα επιστρέφεται σε όλους, όσοι πληρούν τα προσόντα και θα προσέρχονται στις γραπτές εξετάσεις.

Στόχος της Cyta είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το γρηγορότερο δυνατό, για το συμφέρον των ενδιαφερομένων, αλλά και του Οργανισμού».
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ