2012-07-04 01:14:04
Φωτογραφία για Με ένα καρφί στο κεφάλι βρέθηκε μια θαλάσσια χελώνα στον Αμβρακικό!
Τραυματισμένη, με ένα καρφί καρφωμένο στο κεφάλι, βρέθηκε μια θαλάσσια χελώνα στον Αμβρακικό κόλπο, στην περιοχή Τσουκαλιό. Η χελώνα λόγω του τραύματος προφανώς, είχε χάσει τον προσανατολισμό της και κινήθηκε προς την ακτή όπου την είδαν οι φύλακες στην καθημερινή τους βάρδια και ειδοποίησαν τους αρμόδιους.

Όλα δείχνουν ότι είναι ανθρώπινο έργο. «Και εγώ έτσι το εκλαμβάνω. Δεν ξέρω πώς είναι δυνατόν να πάει κάποιος να σφυροκοπήσει μία χελώνα δεδομένου ότι όσες έχουμε βρει κακοποιημένες, είναι σκληρά κακοποιημένες. Δηλαδή σπάνια έχουμε βρει χελώνας νεκρές από σακούλες ή από κάτι άλλο. Οι πιο κοινές αιτίες θανάτωσης των χελωνών είναι οι σακούλες, πλαστικά δηλαδή απ’ τις ακτές που τα περνάνε για μέδουσες και αλιευτικά εργαλεία» ανέφερε η Μαρία Κατσικάτσου, βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.

Σύμφωνα με την κυρία Κατσικάτσου φέτος από την αρχή της χρονιάς βρέθηκαν περίπου 12 νεκρές χελώνες στον Αμβρακικό ενώ πέρσι ο συνολικός αριθμός θανάτωσης ήταν 31
. Η συγκεκριμένη χελώνα είναι τραυματισμένη, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού (πρώην δημαρχείο Φιλοθέης) και δέχεται τη φροντίδα των ανθρώπων του φορέα μέχρι να μεταφερθεί για περίθαλψη στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, με την ευχή όλων να επανέλθει σύντομα στο φυσικό του περιβάλλον. Η χελώνα είναι μάλλον ανήλικη, 4-5 ετών και ζυγίζει περίπου 40 κιλά.

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ