2012-07-04 03:43:02
Φωτογραφία για Έκοψαν το νερό σε δύο χωριά στο Κιλελέρ
Πρωτοφανές κρίνεται το περιστατικό της διακοπής νερού σε δύο Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, στο Ομορφοχώρι και το Μελισσοχώρι... μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η ΔΕΥΑ Λάρισας.

Το νερό επανήλθε αργότερα χθες το μεσημέρι, όμως το γεγονός της διακοπής υδροδότησης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κιλελέρ αναφέρονται τα παρακάτω: «Για προκλητική και απαράδεκτη απόφαση» κάνει λόγο ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με αφορμή τη διακοπή της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Μελισσοχωρίου και Ομορφοχωρίου, στην οποία προχώρησε σήμερα το πρωί η ΔΕΥΑ Λάρισας, διεκδικώντας με πρωτοφανή και εκβιαστικό τρόπο την είσπραξη οφειλών από τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Ο κ. Κομήτσας τονίζει ότι πρόκειται για απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά και είναι σαφές ότι λήφθηκε όχι από τον υπηρεσιακό μηχανισμό αλλά από την πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, την οποία και κατηγορεί για υποκρισία, έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης έναντι των πολιτών, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.


Μάλιστα, ο δήμαρχος Κιλελέρ καταγγέλλει ότι η απόφαση για τη διακοπή της υδροδότησης στα δύο χωριά λήφθηκε ενώ είχε κλειστεί ραντεβού για αύριο μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ. Γιώργου Σκρίμπα και του διευθυντή της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ. Απόστολου Μπαλογιάννη, προκειμένου να διερευνηθεί η πλέον πρόσφορη διαδικασία για τη ρύθμιση της αποπληρωμής της οφειλής, η οποία αφορά σε χρήσεις παρελθόντων ετών.

«Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι απεργάστηκαν και υλοποίησαν το σχέδιο της διακοπής της υδροδότησης σε Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι. Είναι προφανές ότι η απόφασή τους λήφθηκε για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και χωρίς να υπολογίζουν τί θα απογίνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής» σημειώνει ο κ. Κομήτσας σύμφωνα με το thessalianews.gr.

Προσθέτει, δε, ότι στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και ενώ είναι γνωστά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, «αντί η ΔΕΥΑΛ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, που διαφημίζει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή της Λάρισας, δείχνει το πρόσωπο μίας επιχείρησης που ξεπερνά σε σκληρότητα και έλλειψη ευαισθησίας ακόμη και την Τρόικα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ