2012-07-04 07:43:03
Φωτογραφία για Το Μπαχρέιν θα αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών
Αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα δώσει το Μπαχρέιν σε 17 οικογένειες για το θάνατο συγγενών τους πέρυσι στη διάρκεια των... ταραχών που είχαν ξεσπάσει στο βασίλειο αυτό και οι οποίες κατεστάλησαν βίαια.

«Έχει ξεκινήσει η παροχή αποζημιώσεων στις οικογένειες 17 νεκρών, βάσει των προτάσεων της Ανεξάρτητης Επιτροπής Έρευνας του Μπαχρέιν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της χώρας, ενώ προσθέτει ότι κάθε οικογένεια θα λάβει 122.00 ευρώ.

Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα λάβουν την αποζημίωση αυτή.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας του Μπαχρέιν, στην οποία έπαιρναν μέρος διεθνείς νομικοί, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2011 ότι 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των ταραχών που ξεκίνησαν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2011 και κατεστάλησαν με τη βοήθεια στρατευμάτων από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.


Στους νεκρούς περιλαμβάνονται κυρίως διαδηλωτές, αλλά και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και επτά αλλοδαποί. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας πέντε άνθρωποι πέθαναν από βασανιστήρια.

Το Μπαχρέιν -μια χώρα που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή εκείνη και έδρα του Πέμπτου Στόλου-συνταράσσεται από πολιτικές ταραχές από το 2011, όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του βασιλείου, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

Οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του χώρας απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ