2012-07-04 09:12:06
Φωτογραφία για Απάντηση αναγνώστη στο:  Ο μεγάλος αδελφός... στα σπίτια μας!
Ρε παιδιά, λίγη κριτική σκέψη δε θα έβλαπτε (εκτός κι αν για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο άρθρο επίτηδες το αφήσατε να περάσει), τι ανακρίβειες (αφορά: Ο "μεγάλος αδελφός"... στα σπίτια μας!) είναι αυτές που γράφει ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου;

Επειδή τη συγκεκριμένη διαδικασία (κατάργηση αναλογικών και χρήση αποκλειστικά ψηφιακών καναλιών) την έχω περάσει ήδη μια φορά στην Αγγλία, όπου πήγαμε απο αναλογικά κανάλια σε ταυτοχρονη εκπομπή και μετά σε κατάργηση των αναλογικών:

1) Δεν χρειάζεται συνδρομή, αν και τα τέλη ΕΡΤ είναι κατα κάποιο τρόπο συνδρομή αλλά αυτά τα πληρώνουμε ούτως ή άλλως. Αντί τα κανάλια που βλέπουμε ως τώρα να εκπεμπουν αναλογικό σήμα κι αυτό να φτάνει στις κεραίες που έχουμε στις ταράτσες, το σήμα θα είναι ψηφιακό. Αυτό σημαίνει πως θα στέλνονται δεδομενα, συμπιεσμένα και με έλεγχο λαθών για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Η μόνη διαφορά είναι πως για αν αποσυμπιεστούν και να προβληθούν στην τηλεόρασή μας αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να περάσουν πρώτα από τον ψηφιακό δέκτη.


Δεν είναι αποκωδικοποιητής, όπως στα συνδρομητικά δορυφορικά κανάλια, είναι απλά ψηφιακός δέκτης.

2) Το σήμα δεν είναι δορυφορικό, δε θα χρειαζόμαστε δορυφορικό "πιάτο", οι κεραίες παραμένουν οι ίδιες.

3) Δεν χρειάζεται καταχώρηση σε καμία βάση δεδομένων. Αγοράζουμε εναν ψηφιακό δέκτη, τον συνδέουμε με την κεραία μας και την τηλεόρασή μας και λαμβάνουμε όσα επίγεια ψηφιακά κανάλια εκπάμπουν δωρεάν.

4) Ο δέκτης ειναι αυτό που λέει η λέξη - δέκτης. Δεν μπορεί να στέλνει δεδομένα, δεν έχει ενσωματωμένη camera για να μας βλέπει ο μεγάλος αδελφός, δε θα μας σκανάρουν το μυαλό μας!

5) Λόγω του 3 και του 4, δε μπορεί να γίνει ταυτοποίηση των τηλεθεατών. Δε μπορεί κανείς να ξέρει τι βλέπει ποιός.

Λίγη κοινή λογική!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ