2012-07-04 10:09:05
Φωτογραφία για «ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ Η ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕ...» *ΒΙΝΤΕΟ*
Σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου του 1961 ο Ολυμπιακός έγραψε μια από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του, κόντρα στη υπερδύναμη της εποχής, τη βραζιλιάνικη Σάντος του Πελέ!

Ο αγώνας μετατράπηκε σε θρίαμβο για τους ερυθρόλευκους και το τραγούδι που έγινε ο ύμνος του παιχνιδιού, ακούγεται ακόμη και σήμερα!

Όπως μας θυμίζει το "sday.gr", το ρολόι δείχνει 9 το βράδυ και το γήπεδο της Λεωφόρου γεμίζει από 25.000 θεατές που έχουν φτάσει ως εκεί για να παρακολουθήσουν τον παιχνίδι ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τη Σάντος, μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν φιλικός και οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν για το ακριβό εισιτήριο (κόστιζε 35 δραχμές τη στιγμή που ο μέσος όρος εκείνη την εποχή δεν ξεπερνούσε τις 10 δραχμές), υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός. Η βραζιλιάνικη ομάδα παρατάχθηκε με όλα τα αστέρια της και φυσικά τον μεγάλο Πελέ που, είχε αρχίσει ήδη να θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.


Μόλις στο 2΄ ο Μπέμπης αποχώρησε με θλάση και αντικαταστάθηκε από τον Σουρούνη. Στο 10΄ ο Σιδέρης μεταβίβασε στον Ποσειδώνα κάπου στο κέντρο, εκείνος ξέφυγε με προσποίηση από δυο παίκτες και σούταρε δυνατά. Ο Λαέρτιο ξεγελάστηκε και έγινε το 1-0. Οι εξέδρες πήραν φωτιά! Στο 13΄ ο Σορμάνι αντικατέστησε τον Ντορβάλ. Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι, κάτι που εκνεύρισε τους Βραζιλιάνους που άρχισαν να δημιουργούν επεισόδια. Συγκεκριμένα στο 37΄ ο Κουτίνιο χτυπάει στο πρόσωπο το Θεοδωρίδη.

Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο ο Γκαβέτσος κάνει μια σέντρα, όμως ο Τζετούλιο απομακρύνει με κεφαλιά, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία… Η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή, εκεί περίμενε ο Σουρούνης που με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο Γάμα της εστίας και έκανε το 2-0. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Ολυμπιακού δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν πως η Σάντος θα απαντήσει και θα αποδείξει το τίτλο του φαβορί που είχε πριν την αρχή της αναμέτρησης, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ο Πελέ και η παρέα του ήταν να μειώσουν σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, ύστερα από ένα σουτ του Ζίτο που άλλαξε πορεία στο πόδι του Στεφανάκου. Ο εκνευρισμός των Βραζιλιάνων ήταν έκδηλος. Στο 75΄ ο Σιδέρης με σέντρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Πελέ παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Η λήξη του ματς ήταν η αρχή για ατέλειωτο πανηγύρι που ξεκινούσε από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έφτανε ως το Πασαλιμάνι. Ακόμα και αυτοί που το έζησαν δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κερδίζει τη Σάντος του μεγάλου Πελέ!

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Καμπόλης, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου Κοτρίδης, Γκαβέτσος, Κ. Παπάζογλου, Μπέμπης (Σουρούνης), Σιδέρης, Ποσειδών.

Σάντος: Λαέρτσιο, Τζετούλιο, Μάουρο, Ντάλμο, Ζίτο, Λίμα, Ντόρφαλ (Φόρμανι), Μαντάλβι, Καουτίνιο, Πελέ, Πέπε.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λουκέτα εξαιτίας του μετρό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λουκέτα εξαιτίας του μετρό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ