2012-07-04 13:14:30
Φωτογραφία για Θέλουμε μια αξιόμαχη ομάδα
Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, κ. Σούλης Μαρκόπουλος και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν. Αρχικά πάντως ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο επόμενο πρωτάθλημα, τα προβλήματα και τις αλλαγές που γίνονται : «Θα ήταν πολύ καλύτερο αυτό με τους Ελληνες, σε περίοδο που οι ομάδες ήταν οικονομικά εύρωστες. Ισως η σημερινή οικονομική συγκυρία, δημιουργεί αυτήν την κατάσταση. Πιστεύω ότι οι Ελληνες προπονητές, θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο έργο, που έκαναν οι ξένοι, σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τα προηγούμενα χρόνια. Θα δείξει πόσο ανταγωνιστικό θα είναι. Τι ρόστερ θα φτιάξουν οι ομάδες, εξάλλου τα μπάτζετ Ολυμπιακού και Παναθηναίκού, δε θα είναι χαμηλά. Οι παίκτες μπορεί να πάνε σε Τουρκία και Ισπανία, που μπορούν να δώσουν χρήματα και αν δε βρουν εκεί, θα έρθουν σε αυτές τις ομάδες. Από τα 20 εκ. μπάτζετ στα 12, δε λέει και τίποτα»


Για την προεργασία που έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ ως τώρα:

«Ανα πάσα στιγμή οποιοσδήποτε προπονητής, δουλεύει για την ομάδα του. Αυτό δε μου λέει κάτι. Θέλουμε να φτιάξουμε μία αξιόμαχη ομάδα, αλλά όλα εξαρτώνται από την οικονομική βάση. Σε αυτό, το κάλεσμα που θα κάνουμε στον κόσμο, να βρει ανταπόκριση. Σε αυτές τις συγκυρίες και με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας, να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα»

Για τη διαδικασία των try-out που έκανε για 1η φορά φέτος ο ΠΑΟΚ :

«Ηταν μία εμπειρία, σε πρώτη φάση. Συμμετείχαν αρκετοί παίκτες. Είδαμε κάποιους δια ζώσης, είχαμε ακούσει ότι παίζουν καλά, αλλά τώρα έχουμε εικόνα μέσα στο γήπεδο. Οταν κάνουμε το ρόστερ και χρειαστούμε κάποιον από αυτούς, θα κοιτάξουμε πως μπορούμε να τον εντάξουμε στην ομάδα»

Για το ενδιαφέρον για τον Κώστα Χαραλαμπίδη:

«Οταν κάνεις σε έναν παίκτη πρόταση, πρώτο-πρώτο, καταλαβαίνετε. Δεν έχει σημασία με ποιον προπονητή ήταν. Οπως και να έχει, θα έπαιζε. Το ήθελε πολύ και για αυτό έχει αυτήν την πορεία»

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει του χρόνου με τον ΠΑΟΚ:

«Θέλουμε μία πιο πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, να τρέξουμε, το θέμα είναι να φέρουμε τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε».

Για τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος :

«Εχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Υπάρχουν πολύ καλοί Ελληνες παίκτες και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα πρωταγωνιστούν. Δεν υπάρχει όμως ανάλογη αξιοπιστία και θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βάση στα νέα παιδιά, να βοηθήσουν τις μεγάλες ομάδες. Ισως τώρα εξ` ανάγκης να γίνει»

Κλείνοντας ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε :

«Θα ήθελα φέτος ο ΠΑΟΚ να βγει τρίτος και να έχει 6.000 κόσμο στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Θα ήθελα ο κόσμος να είναι στο γήπεδο, πάνω από όλα. Ο κόσμος μπορεί να κρατήσει την ομάδα. Πρέπει να αισθανθεί ότι η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα. Οτι είναι παιδί του και πρέπει να το υποστηρίξει. Αμα θα είναι γεμάτα τα γήπεδα, θα αλλάξουν και οι ισορροπίες στο μπάσκετ. Ο κόσμος μπορεί να φέρει και άλλα. Χρήματα, χορηγούς και πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Καταλαβαίνουμε ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει μία προσπάθεια»
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ