2012-07-04 15:48:02
Φωτογραφία για Ψηφίστηκε η θέσπιση κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall για τα τροχαία
Ψηφίστηκε, χθες, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η έκθεση σχετικά με την κανονιστική θέσπιση της... πανευρωπαϊκής υπηρεσίας αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall.

Η εν λόγω υπηρεσία αποσκοπεί στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων μέσω της έγκαιρης άφιξης και παροχής εξειδικευμένης βοήθειας στους οδηγούς που εμπλέκονται σε σύγκρουση ή σε ατύχημα οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το κείμενο, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το όχημα που διαθέτει την υπηρεσία eCall ενεργοποιεί αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη και εάν οι επιβάτες δεν μπορούν να μιλήσουν, δημιουργείται φωνητική σύνδεση με το πλησιέστερο κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης και μεταβιβάζεται αίτημα για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών σχετικά με το ατύχημα, όπως ο χρόνος, η ακριβής θέση, η κατεύθυνση οδήγησης και η περιγραφή του οχήματος.


Ένα από τα βασικά σημεία αυτής της έκθεσης πρωτοβουλίας είναι η υποχρεωτική εισαγωγή του συστήματος eCall σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2015. Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη να παρέχεται δωρεάν στους καταναλωτές και να σέβεται τις αυστηρές απαιτήσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.

Στο τελικό κείμενο της έκθεσης ενσωματώθηκαν τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν:

- την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τα κράτη μέλη, προκειμένου να καταρτίσουν και να υλοποιήσουν εθνικά προγράμματα πιλοτικής εφαρμογής του eCall στα αυτοκίνητα, ώστε να αναδειχθούν τυχόν προβλήματα, πριν την υποχρεωτική εφαρμογή,

- την υλοποίηση συντονισμένων εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με το σύστημα eCall και τα οφέλη του για την ασφάλεια των πολιτών της ΕΕ, με στόχο να ενισχυθεί η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές,

- τη δημιουργία ενός κοινού πρωτοκόλλου μεταφοράς δεδομένων για τη διαβίβαση των πληροφοριών στα κέντρα κλήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σύγχυσης ή παρερμηνείας των δεδομένων που διαβιβάζονται.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόστιμο 87 εκατ. δολ. στην Toshiba
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόστιμο 87 εκατ. δολ. στην Toshiba
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ