2012-07-04 21:02:14
Φωτογραφία για Μυστικές Προτάσεις για τις ανεμογεννήτριες στους Αγ. Θεοδώρους
"Εν κρυπτώ και όχι σε ολομέλεια συνεδρίασε χθες στην αίθουσα του τοπικού συμβουλίου η διορισθείσα από τον Δήμο επιτροπή περιβάλλοντος Αγίων Θεοδώρων, με θέμα την υποβολή προτάσεων για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Ο προβληματισμός μας προς το παρόν έγκειται στο ότι πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες δεν τέθηκε το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Δυστυχώς αυτή η μυστικοπάθεια και η μεθόδευση της όλης διαδικασία μας οδηγεί από τον ίδιο δρόμο όπως η υπόθεση της εγκατάστασης του εργοστασίου χημικών στο Σουσάκι, το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται ένα βήμα προ της οριστικής εκδόσεως της άδειας λειτουργίας του.

Αυτή η μυστικοπάθεια και λήψη αποφάσεων για την πολύπαθη περιοχή από κάποιους διορισμένους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις ή ενστάσεις των κατοίκων, μόνο προβληματισμό και προάγγελο κακών μαντάτων μας δημιουργεί για ήδη το βεβαρημένο περιβάλλον, παρότι δεν είμαστε απέναντι στην αξιοποίηση όλων των πηγών πράσινης εναλλακτικής ενέργειας, με ισοδύναμη βέβαια κατάργηση των ρυπογόνων εργοστασίων παραγωγής ρεύματος που απαιτούν καύση φυσικού αερίου, πετρελαίου ή οποιοδήποτε άλλου καυσίμου , αρκεί ο σχεδιασμός να γίνεται με γνώμονα το περιβάλλον από ειδικούς επιστήμονες, με συγκροτημένη σχεδίαση και φυσικά κατόπιν της στοιχειώδους δημοκρατικής κοινωνικής διαβούλευσης.

Εμείς απλά εφιστούμε την προσοχή σε όσους εμπλέκονται στην όλη υπόθεση, ότι οι μυστικές συμφωνίες / προτάσεις για θέματα που αφορούν τους κατοίκους θα τους συμπαρασύρουν στην κατρακύλα του Δημάρχου κ
. Κ. Λογοθέτη και της αυλής του."

αναγνωστης
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γατάκια κυνηγούν laser! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γατάκια κυνηγούν laser! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ