2012-07-04 23:15:03
Φωτογραφία για Σε επτά μήνες θα είναι έτοιμο το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το αργότερο σε επτά μήνες θα αποπερατωθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας καθώς, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, επιταχύνονται... οι διαδικασίες για την περάτωσή του, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί περισσότερο η σύγχρονη παραγωγή πνεύματος.

Ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στις προτεραιότητες που έχει θέσει ο ίδιος, τόνισε πως η «συστέγαση» του υπουργείου Πολιτισμού με αυτό της Παιδείας δεν αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας παροχής πολιτισμού, καθώς στόχος παραμένει η ανάδειξη των αξιών της καθημερινής ζωής και της δημιουργίας, που και αυτό αποτελεί ένδειξη της «ετερότητας» και της μοναδικότητας του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος περνά και μέσα από την παιδεία.

Σχετικά με τα εγγενή και χρόνια προβλήματα του υπουργείου, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, η στέγαση των υπηρεσιών και την έλλειψη πόρων, ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την αντιμετώπισή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε πως ήδη έχει δρομολογηθεί η λειτουργία, μέσω κατάλληλων παρεμβάσεων και συνεννοήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες με μεγάλη τουριστική προσέλευση και πέραν του καθιερωμένου ωραρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ