2012-07-04 23:37:04
Φωτογραφία για Ο Πρωθυπουργός να απαντήσει πως θα στηριχθεί το ΙΚΑ, λέει η Αλέκα Παπαρήγα
Το ΚΚΕ στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων «δεν θα σταθεί σε όλα αυτά τα γενικά που θα πει η κυβέρνηση, αλλά θα διεκδικήσουμε να... απαντήσει ο πρωθυπουργός πώς θα στηριχθεί το ΙΚΑ και να δηλώσει ότι είναι εξασφαλισμένες όλα τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις» δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

«Βεβαιώνεται κάθε μέρα και με τις αποδείξεις που κομίζει η Ομοσπονδία, ότι το ΙΚΑ που καλύπτει πάνω από 9.000.000 ασφαλισμένους, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις συντάξεις αν δεν χρηματοδοτηθεί γενναία από το κράτος και αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα οι κρατήσεις των εργαζομένων να αποδίδουν καλές συντάξεις και αν δεν υπάρχει εξασφάλιση για όλους τους συνταξιούχους από δω και μπρός» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι βεβαίως δεν πρέπει να περιμένουν ούτε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ο κίνδυνος είναι ορατός, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας μήνας που συνταξιούχοι δεν θα βρουν τις συντάξεις τους, όπως επίσης πρέπει να εξασφαλιστεί και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ έχει προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει, ωστόσο τόνισε ότι «χρειάζεται από τώρα παρέμβαση και των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και των σωματείων των συνταξιούχων, διότι οι κίνδυνοι είναι βέβαιοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Νίκος Χατζόπουλος είπε ότι με την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του ΙΚΑ την οποία η Ομοσπονδία είχε αποστείλει σε όλα τα κόμματα και στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, αποδεικνύεται ότι «το ΙΚΑ χρειάζεται 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, επιπλέον της κρατικής επιχορήγησης για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι». «Θέλουμε τη στήριξη του ΚΚΕ και όλων των κομμάτων για να πληρώνονται οι συντάξεις και να εξασφαλίζουν οι συνταξιούχοι τα φάρμακά τους» κατέληξε ο κ. Χατζόπουλος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ