2012-07-05 04:41:19
Φωτογραφία για ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Έλληνες αθλητές του Στίβου βρέθηκαν ντοπαρισμένοι!
Όλα τα ονόματα

Νέα υπόθεση ντόπινγκ συγκλονίζει τον ελληνικό στίβο καθώς λίγες ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο 400άρης Τηλέμαχος Ρούτας ήταν θετικός στην απαγορευμένη αναβολική ουσία στανοζολόλη, σε έλεγχο που είχε γίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σειρά παίρνει κι ένας άλλος αθλητής. Πρόκειται για τον ακοντιστή Γερβάσιο Φιλιππίδη του οποίου το πρώτο δείγμα βρέθηκε επίσης θετικός στην ίδια ουσία, η οποία είχε απασχολήσει έντονα τον παγκόσμιο αθλητισμό στους Ολυμπιακούς του 1988 όταν είχε πιαστεί ντοπέ με στανοζολόλη ο καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον.

Το θετικό δείγμα του Γερβάσιου Φιλιππίδη προέκυψε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιεί το ΕΣΚΑΝ στους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας μετά από παραγγελία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Γ. Φιλιππίδης είχε αγωνιστεί πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι αλλά δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

Τόσο ο Ρούτας όσο και ο Γερβάσιος Φιλιππίδης προπονούνται στο Καυταντζόγλειο, γεγονός που προκαλεί υποψίες για κύκλωμα που δρα στο κέντρο υψηλού αθλητισμού της Θεσσαλονίκης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ