2012-07-05 07:54:00
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Την τεχνική υποστήριξη της Task Force ζήτησε χθες ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης από τον επικεφαλής της ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ για την διεκπεραίωση τεσσάρων προτεραιοτήτων του υπουργείου όσον αφορά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του. Όσον αφορά την κρίσιμη συνάντηση με τον τρόικα, το ραντεβού ορίστηκε για αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί. 

«Με τον κ. Ράιχενμπαχ, είχαμε μια ειλικρινή, εποικοδομητική αλλά κυρίως εγκάρδια συζήτηση. Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι στην Ελλάδα έχει επέλθει μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, η απαραίτητη πολιτική ομαλότητα και ηρεμία, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ανασυγκρότηση και η έξοδος της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο κ. Βρούτσης μετά το πέρας της συνάντησης επισημαίνοντας ότι τα πεδία συνεργασίας αφορούν:

1. Την υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης, Σύνταξης και παρακολούθησης πληρωμών συντάξεων. Το έργο αυτό αποτελεί μια παρέμβαση μείζονος χαρακτήρα, που θα ενοποιήσει σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία όλων των κλάδων ασφάλισης και συντάξεων των Ταμείων και θα απλουστεύσει τις διαδικασίες ενημέρωσης ασφαλιστικών μερίδων μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσής τους.


2. Την υποστήριξη και παρακολούθηση της ανάπτυξης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 

3. Την ομογενοποίηση των οικονομικών και λογιστικών συστημάτων των Ταμείων. Στόχος είναι αφενός η αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση στους πόρους των ασφαλισμένων και αφετέρου η αποτελεσματικότερη άσκηση του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου στο επίπεδο της οικονομικής διαχείρισης των Ταμείων.

4. Την αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου εισπρακτικού μηχανισμού ασφαλιστικών εισφορών και δημοσίων εσόδων - μιας ενιαίας δημόσιας αρχής - που θα αξιοποιεί τις δομές, τους μηχανισμούς, την εμπειρία και την τεχνογνωσία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ συμφώνησε με τις προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολύ σημαντικές αυτές που αφορούν στον τομέα της υγείας, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση σε ότι αφορά το σκέλος και των εισφορών, αλλά και των δαπανών.

Real.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ